test twh
Glutenfrie vafler
21. maj 2016
Juicer fra “Mad, der gør glad”.
25. maj 2016
Her er en virkelig sjov og lærerig øvelse til dig:
Prøv at læse ALLE opdateringer på Facebook i dag med en rigtig kærlig stemme – ikke sexet-kærlig, men kærlighedsfyldt. Læs dem højt – lyt til indholdet, når du læser dem med kærlig stemme.
Vi læser nemlig med det vi har i os – og det betyder, at vi nogle gange kan komme til at føle os angrebet eller misforstået – der bliver drama – hvor der intet drama er – på grund af vores eget personlige filter. 🙂
 
Nogle gange gør vi det samme i virkeligheden – skaber et drama, hvor der intet er. Ofte er det på grund af det vi har med os. Hvis verden har føltes utryg og fjendtlig, så har vi en historie i os om, at verden er et utrygt og fjendtligt sted, fyldt med mennesker som ikke vil os det bedste. Det er ikke engang sikkert, at vi ved det – altså at vi møder verden sådan. Andre kan begå én fejl eller sige noget på en måde der tricker noget dårligt i os, og straks er de ondskaben selv og bliver i os genstand for vores mistanke og utryghed.
Vi har ALTID ret til at fjerne os fra mennesker, der er ubehagelige, nedladende, krænkende, voldelige eller på anden måde truer vores ro og glæde. Men nogle gange kan vi komme til at se et drama, hvor der intet drama er, udover i os selv og på den måde trække os selv ind i noget der er skidt for os – fordi vi kommer med det udgangspunkt, at verden er fjendtlig.
Et klassisk eksempel er chefen eller kollegaen, som svarer os på en måde, der lyder vred, irriteret, afvisende, ligegyldigt eller nedladende. Det er vores egen tolkning. For på de arbejdspladser, hvor jeg har holdt workshops i arbejdsmiljø, lærer jeg dem at spørge hvis de er i tvivl. I 99% af tilfældene, bliver det tydeligt, når der spørges “Jeg hørte, at du var irriteret på mig, er det rigtigt?” at chefens eller kollegaens måde at svare på INTET har med at gøre med den der bliver svaret. Det er en dårlig dag, der er for meget at se til – eller noget helt tredje.
Har du selv prøvet at tolke andres toneleje, som noget der har med dig at gøre og på den måde skabt et drama, der ikke var der?
Mette Glargaard – forfatter til bl.a. “Selvværd for begyndere” og “Helterejsen – slip følgerne af din opvækst
Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »