test twh

6 grunde til at chokolade ER superfood

Ok, det hedder….
7. november 2015
Følg glæden
25. november 2015

images (1)

Chokolade – eller det store syndefald skulle vi måske kalde det. Men faktisk er det ikke chokoladen der er synderen, det er alt det skidt, der puttes i.

Kakaobønnen i sig selv er superfood. Her er 6 grunde til hvorfor:

  1. Kakaobønnen er fyldt med flavenoider, som er sygdomsbekæmpende antioxidanter. Faktisk ser det ud til, at kakaobønnen ligger i top 5, når vi snakker flavenoider.
  2. Kakao afhjælper PMS. Det har meget magnesium og udløser beroligende endorfiner i systemet.
  3. Der er lavet studier – ikke så mange endnu, men de er der, som viser at cacao faktisk sænker kolesterol og stabiliserer blodtrykket hos mennesker.
  4. Der er stoffet theobromine i, som ser ud til at være blodtrykssænkende og det betyder, at chokolade muligvis også kan forebygge præeklampsi, som er en alvorlig trussel for gravide med blodtryksforstyrrelser. (Dokumentation her)
  5. Spiser du uforarbejdet chokolade, har du mindsket risiko for hjerteproblemer og kan få et bedre flow i din blodstrøm – og det ser ovenikøbet ud til, at chokolade i visse tilfælde kan opløse klumper i blodstrømmen. Samme studie viser dog, at indtager man mælk sammen med chokolade, forsvinder de gode egenskaber, fordi komælk forhindrer kroppen i at optage de gode stoffer i chokoladen. (Læs mere her)
  6. Du får pænere hud. Regelmæssig indtagelse sammen med en i øvrigt sund livsstil, nedsætter rødmen i ansigtshuden. Nyere undersøgelser ser endda ud til at vise, at visse stoffer i chokolade virker som UV filter. (Læs mere her)

– og så er der naturligvis den syvende og allerbedste grund til at spise chokolade: Det smager fantastisk!

Det er VIRKELIG svært at finde chokoladeprodukter i Danmark, som er uden tilsætningsstoffer, mælk og sukker – de findes, men der er kun ganske få og meget dyre mærker. Men det er smadder nemt og dejligt at lave sin egen chokolade og du behøver ikke en 3-årig uddannelse for at gøre det.
Jeg har lavet et lille videokursus her til en rund ti’er, som lærer dig hvordan du gør. Sæt i gang! =D
Klik her for kurset på Saxo, som lærer dig at lave sund, nem og velsmagende chokolade

Jeg spiser selv et stykke chokolade af det her hver dag – og fordi det er ægte kakao, så er det nok med et stykke fordi det smager så rigt og lækkert!

Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »