test twh
Bedste venner: Skam & kontrol
8. juni 2017
Jeg troede ikke mine bryster virkede
10. juni 2017

Jeg har sagt det RIGTIG mange gange i mine bøger og til kunder – og mig selv. Der er TO ting, som altid præger en dysfunktionel familie – det ene er at medlemmerne cykler rundt i dramatrekanten og det andet er at der er grænseproblemer.

Der kan mangle grænser, være for mange grænser, for rigide grænser, for flydende grænser, underlige grænser ift omverdenen og forskellige grænser for forskellige medlemmer i familien indenfor samme område.

Der er kun én ting der er sandt ift grænser: DU må sætte din grænse lige hvor fanden du vil, uanset hvad andre mener om den og dig.

I det sidste år har jeg debatteret den nøgne krop på de sociale medier og der støder jeg ind i en misforståelse. Og lad os tage seksuelle præferencer med. Vi må ALTID sætte vores grænse og vende ryggen til, når der er noget vi ikke vil se på.

Men vi MÅ og skal tage ansvar. At sige om en krop at den er ulækker, grim, klam eller ucharmerende, er IKKE ok. Du må, til enhver tid, gøre det klart for dig selv, at du ikke kan håndtere synet af nøgne kroppe. Det er helt ok. Intet at skamme sig over der – der er masser af mennesker, som har masser af ting, de ikke kan håndtere – vi er forskellige.

MEN!
Det er inde i dig det foregår, når du ikke kan håndtere nøgenhed. Det har intet at gøre med den eller de kroppe du ser på.

Hvis du oplever en krop – eller hvad som helst i verden som frastødende – så er det ikke en sandhed, men din oplevelse af verden. Det handler om dig. Hvis du har det sådan, at du synes noget er ulækkert, så prøv at mærke, at dommen bor i dig og er din oplevelse. Tag ansvar for den, i stedet for at gøre andre forkerte.

For eksempel, så har jeg det stramt med tvang og smerte. Jeg ville ikke selv have lyst til lak og læder, pisk, prins alberter og gag-balls. Hele det univers gør mig ikke nysgerrig, men er over min grænse for, hvad jeg forestiller mig som rart og glædesfyldt. Men dem der dyrker det og synes at det er bare The Shit, de skal have lov til det. Og de må danse i gaderne med deres slavetøser og gag-balls og holde en fest og fortælle om det på Facebook, hvis de har lyst til det. I mig gør det ikke noget godt og jeg vender derfor ryggen til og passer på mig selv og min glæde.

Jeg glæder mig over alle, der finder deres egen vej – også når den er anderledes end min. Jeg skal bare ikke gå ind i det eller se på det. Jeg kunne ikke drømme om at dømme de mennesker. Det er fedt, at de har noget der tænder dem og får det til at krible. Og for mig handler det sikkert om de gamle traumer, der minder mig om invadering og tvang og ubehag.

Kan du se forskellen?

Så når du ser en nøgen krop eller hører om noget du ikke bryder dig om i dig selv, så fjern dig fra det og lad være med at se på det, men døm det ikke. Kig i stedet på dig og find ud af hvad du skal gøre for dig, for at glæden kan bibeholdes!

Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »