test twh
Jeg er ingenting uden min far
18. august 2015
Glimt af Glargaard (5)
1. september 2015

Elsker at hjerneforskere beskæftiger sig med selvet. Det vi tror er “Jeg”, er blot en række processer, som kører i vågen tilstand. Når vi sover, er vores bevidsthed helt anderledes. Vi “rebooter” om morgenen og kører det program vi satte på “pause” i går. Elsker den tanke – der ligger så utrolig meget frihed i den, fordi et program kan omprogrammeres, stoppes og aflæres.
https://brainsciencepodcast.squarespace.com/bsp/…
Vi kan med andre ord – hvis vi tør – give helt slip på at “være nogen”. Der er ikke et bestemt sted i os, hvor der findes en identitet – vores personlighed består blot af sanseindtryk fra vores vågne dage i livet. Alt er energi, det der er inde i os, udenfor os og rundt om os. Vi tror vi interagerer med ting, men det er bare synsbedrag, som vi selv skaber. “Vi” og “Jeg” er her med andre ord slet ikke – det er bare en film der kører, som er så godt lavet, at vi tror den er ægte. Det er mindblowing og fascinerende at tænke på og mærke.
I hverdagen kan den viden ikke rigtig bruges til noget – hvis vi skal nyde “turen” må vi lade os bedrage og tro på “virkeligheden” – og jeg tror, at det er det der er meningen; at vi skal nyde turen, få en på opleveren, tro på det, blive underholdt (Ja, også via smerte – vi græder jo også når vi ser noget sørgeligt i en film, sådan er vi designet).
Jeg tror på, at de færreste unge skal vide dette – deres “tur” skal ikke spoleres af folk, der “ved bedre”. Vi skal møde dem hvor de er – de opdager tids nok, at det hele er et trick-of-the-mind.
Men hvad kan jeg bruge det til – i de korte øjeblikke, hvor jeg ser og mærker dette?
Jeg kan slippe – i en alder af 49 – der hvor den gamle Martinus fra Sindal siger, at vi må lægge vores traumer bag os, fordi vi har levet 7 år i hvert chakracenter, kan jeg sidde og grine lidt af alt det jeg har oplevet og det jeg har troet på. Det har sgu virkelig været “a hell of a ride”.
Jeg føler mig sådan her: https://youtu.be/whAFLhSWdsA?t=4m31s – meget guddommelig

 hjerte

Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »