test twh
Heling har tre ben
20. september 2016
Men så grinede jeg…
30. september 2016

Dette er nummer 3 ud af 3 blodindlæg, der hænger sammen. Læs det forrige her.

De tre hovedområder er altså kroppen, sindet og relationerne.

Alt hvad du må arbejde med for at komme ud på den anden side, kan puttes i disse tre “kasser”.

Kroppen arbejder for dig – uanset om du bryder dig om det eller ej. Bare se på dig selv – når du bliver utryg, lukker din krop sig om sig selv og beskytter dig – også selvom faren er psykisk ubehag. Kroppen sender hele tiden signaler til hjernen om hvad der er trygt og trygt i verden – og hjernen sender noget den anden vej.

Vi kan derfor bruge kroppen meget effektivt i helingen. Både bevægelsesmæssigt og næringsmæssigt.

Dit sind skal naturligvis arbejde for din heling. Du har en frontalpandelap forrest i din hjerne og den er programmérbar. I ain’t kidding. Den kan lære nyt HELE livet og det skal vi benytte os af. Vi skal ikke lave om på historier om, hvad der rent faktisk er sket, men vi skal finde nye veje til at gøre verden til et trygt og rart sted, hvor der er plads til os. Og det kan vi.

En af grundene til at vi kan det er, at der rigtig mange andre, der har det som dig. Og som ikke vil ha’ det sådan. Som vil noget andet. Mere. Sjovere. Kærligere. Sundere. Når vi lærer spillereglerne for sunde relationer (Fuuuck, det tog mig mange år at forstå, at der ikke var noget GALT med mig, men at jeg “bare” skulle GØRE noget anderledes), så kan vi skabe og vedligeholde venskaber, der i den grad gør os stærke, glade og overskudsagtige.

Når vi begynder at tage udgangspunkt i os selv og tale ud fra os selv, så bliver vi mere autentiske og trygge for andre at være sammen med. Tilbageholdthed skaber spekulationer, fantasier og utryghed.

Der skal blive mere af dig. Mere af alt det du oprindeligt var – det smukke, sjove, skæve, skøre, kærlige, underfundige væsen, som med tiden blev usikkert, tilbageholdt, understimuleret, leverpostejs-søgende, pænheds-undertrykt, for at passe ind i en familie, som ikke var sund for dig.

For mig var det roen, der røg. En flue i en flaske. Sådan har jeg været det meste af mit liv. Men roen indeni er nummer 1, fordi der ellers ikke er plads til at se på alt det andet og arbejde med det. Der er stadig fart på. Men nu er det mere som en vild indianerkvinde på en hest i galop – jeg elsker vinden i håret, men jeg kan ikke se ALT hvad jeg rider forbi – og det er ok.

Se videoen her – og bliv samtidig tilmeldt mit nyhedsbrev og flere historier om heling:

Navn:
E-mail:
Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »