test twh

Forfatterblog: Den første – en lidt flov historie

Forfatterblog: Sexede skriverier
15. september 2015
Glimt af Glargaard (7)
1. oktober 2015

”Jeg kommer aldrig til at skrive en bog” – sådan havde jeg sagt til mig selv mange, MANGE gange fra jeg var 17 til jeg blev 40.
Jeg havde opgivet det – havde en fuldstændig solid tro på, at jeg simpelthen ikke var god nok til at skrive en hel bog nogen gad læse.

Da jeg flyttede til Nordjylland i 2003 og åbnede klinik som psykoterapeut, var det derfor kun artiklerne på min hjemmeside og en artikelserie i lokalsprøjten jeg mente at kunne svinge mig op til.

At flere og flere kommenterede på det jeg skrev med ”Det var rigtig godt skrevet”, ”Det gjorde det klokkeklart for mig” og ”Det var virkelig inspirerende” gik fuldstændig hen over hovedet på mig. Selvom jeg har arbejdet rigtig meget med mit selvværd, havde jeg helt klart en blind vinkel her.

Jeg mente også, at skulle jeg skrive en bog om selvværd, så skulle det være BOGEN om selvværd. Den skulle være uangribelig. Ingen måtte kunne sætte en finger på den og der måtte ikke være noget om selvværd, som ikke allerede stod i min bog om selvværd. Det er helt ok, hvis du griner nu.

Flere af mine klienter efterlyste bøger om selvværd og der var ikke rigtig nogen – dem der var, var meget tykke og skrevet i et sprog der ikke appellerer til mennesker, som i forvejen føler sig dumme. Flere drillede mig og sagde, at med alle mine artikler, så kunne jeg da selv skrive den.

Så var der en kollega, som skrev en bog og fik den udgivet – bogen kom ovenikøbet i TV. Den var ikke om selvværd, men et relateret emne. Jeg læste den og blev noget betuttet over både formen og indholdet. Da jeg klappede den sidste side i, sad jeg med en følelse af at have knækket koden: Hvis denne bog kunne komme i TV, så kunne jeg helt sikkert skrive en bog om selvværd. Nøglen var lige det modsatte af hvad jeg troede!

Den skulle jo netop IKKE være ambitiøs. Den skulle være let tilgængelig, med redskaber der kunne bruges med det samme og læseren skulle føle, at bogen var overskuelig, og at når hun eller han lukkede den, havde vedkommende fået en håndsrækning, der rent faktisk kunne gøre en forskel.

Jeg begyndte på ”Selvværd for begyndere” og skrev den på bare 3 måneder. Jeg fik den trykt og holdt en fin bogreception, sendte den til alle damebladene og krydsede fingre for, at de ikke slagtede den fuldstændigt.

I næste indlæg kan du læse, om ”Selvværd for begyndere” blev slagtet og hvad der videre skete.

Her kan du se alle de bøger, ebøger, lydbøger og videokurser jeg har udgivet indtil videre.

Du kan få automatisk besked, når der kommer nye indlæg ved at trykke “Follow this blog” ude til venstre.

Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »