test twh

Forfatterblog: Er vold sexet?

Glimt af Glargaard (9)
11. oktober 2015
Glimt af Glargaard (10)
16. oktober 2015

images (1)
For nylig var der en af mine bekendte, som fortalte, at der var en scene i ”Døde Mænd”, som mindede ham om ”En Vampyrs bekendelser” af Anne Rice. Grunden til det – på trods af at min bog ikke er en historie om vampyrer – var, at den måde Anne Rice har beskrevet vampyrens bid på, er meget erotisk.

Hvis du har læst den, ved du måske hvad jeg taler om – ellers kan jeg anbefale den – det er en bragende god og underholdende roman. Anne Rice er i det hele taget en blændende underholder med hele sit vampyr univers, der foregår over hele verden. Hvis du ikke kender hendes forfatterskab så godt, vil jeg også anbefale dig at dykke ned i hendes bøger om hekse – det er også en voldsomt fascinerende historie, der spænder over flere bøger og undervejs væves sammen med vampyrhistorierne.

Det er modigt at beskrive vold og brutalitet med erotiske undertoner. Men det er ikke så underligt, at det slår igennem – bare se på ”50 shades of grey” – det er omvendt; det smukkeste mellem to mennesker bliver brutaliseret – og det tænder virkelig mange – VIRKELIG mange. Det brutale og det erotiske er altså to områder, der i litteraturen holder hinanden i hånden igen og igen.

Men hvorfor? Hvorfor er det så besnærende at forestille sig, at blive bidt af en vampyr eller bundet af en slipsedreng? Det er jo på ingen måde ok at vold og sex går hånd i hånd, når det er ufrivilligt!

Måske har det rødder i vores kultur; vi er meget kontrollerede, både følelsesmæssigt og seksuelt og når vi bliver taget med vold, mister vi kontrollen – og bag ved det kontroltab ligger så hengivelsen – at når jeg ikke kan kæmpe imod, kan jeg ligeså godt give mig hen – og så bliver hengivelsen så meget mere sexet og intens, netop fordi vi ikke har restriktioner eller kulturelle forventninger liggende henover os.

Bliver du selv fascineret af erotiske beskrivelser af vold eller brutale beskrivelser af erotik? Og hvad er dit bud på, hvorfor det er sådan?

Her kan du se alle de bøger, ebøger, lydbøger og videokurser jeg har udgivet indtil videre.

Du kan få automatisk besked, når der kommer nye indlæg ved at trykke “Follow this blog” ude til venstre.

Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »