test twh

Farlig og farverig – Cartagena

Det blev Colombia – MEN….
1. December 2018
Hostels? Det er sgu for sølle – eller…
3. December 2018

Jeg havde booket et værelse gennem Airbnb. Vi lærer konstant – det er en af mine favorit ting ved livet – og således også på sådan en rejse.

Værelset var på Boca Grande – den tange med skyskrabere, der danner rammen om Cartagena. Jeg tænkte at det var sikrest at bo i nybyggeri. Derudover var der pool og havudsigt – begge dele meget tillokkende for en dansker, som er vant til at have havet tæt på.

Det VAR en moderne bygning. Der VAR pool. Det var bare på taget og den var lukket på grund af en privat event. Værelset var en munkecelle uden vindue – og uden lås. Det går ikke hos mig, jeg har min computer med mig og forventer at der er lås på min dør i en BnB, hvor der er andre end mig. Jeg skrev til udlejeren – som ikke selv var der – at det ikke duede og han sagde straks at jeg ville få pengene tilbage og han var ked af at jeg ikke synes det var godt nok. Om jeg ikke lige ville bruge hans internet til at finde et andet sted?! Det ville jeg og det gjorde jeg. Stort set om hjørnet. Tog min rygsæk og vandrede ud på gaden og kiggede mig omkring. Det var ubehageligt. Grupper af unge og ældre mænd sad på scootere, hang på gadehjørner og alles øjne rettedes mod mig, da jeg stod dér, alene kvinde med alle ejendele i hånden og advarslerne fra venner og bekendte forrest i frontalpandelappen.

Heldigvis var den nye BnB lige om hjørnet og det var Stephanie og hendes mor der tog imod mig. De var rigtig søde, viste mig rundt og gav mig lejlighedens bedste værelse – som stadig var usselt efter danske vilkår. Men der var internet, lås på døren og en vifte. Jeg stillede mine ting og bevægede mig ud for at udforske området og fik i løbet af 10 minutter følelsen af at alle dem der havde advaret mig, havde ret.

Der var slidt, beskidt, skrald på gaden, hjemløse, forhutlede mennesker, der talte højt for sig selv og det lignede slet ikke den smukke skyline, man ser på billeder.

cartagena skyline

Mændene lavede sådan en “tssst”-lyd for at få min opmærksomhed og kom med seksuelle bevægelser. Der var ingen butikker i området overhovedet, jeg måtte gå ti minutter i stegende hede før jeg kom til et lille bitte supermarked, der bare havde chips og kage. Jeg greb hvad jeg kunne bære i favnen og sked på min sunde livsstil og skyndte mig tilbage til værelset under klamme anråb fra mændene.

Jeg satte mig på sengen og tudede næsten. Gode råd er dyre. Tager jeg tilbage til USA, som var mit sidste stop eller giver op og flyver tilbage til Danmark. Jeg gik ind på en Facebook gruppe for folk som rejser i Colombia og dér var der en indisk fyr, Rahul, der havde skrevet at han ville på roadtrip – om nogen ville med. Jeg skrev straks, at det ville jeg!

Han bad mig mødes med ham og drikke en øl og se om der var rejsekemi. Han boede på et hostel i den gamle by og skrev at det var et lækkert hostel og han synes jeg skulle se det.

Så jeg drog afsted igen – Google Maps viste mig at det ville tage 20 minutter så jeg havde væbnet mig med vand og kampberedthed, hvis nu en eller anden klam dude skulle finde det rimeligt at rage på mig.

 

Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »