test twh
Sådan får du mere ro og energi
11. november 2016
Træk vejret – det fedeste terapeutiske quickfix
18. november 2016

Jeg har arbejdet hårdt i mange år på mine temaer, som jeg har slæbt rundt på, efter en svær opvækst.

Men der er også nogle fysiske konsekvenser, som følger i kølvandet på traumer og overgreb. En af dem er problemer i hormonsystemet, og det kan afstedkomme for eksempel stofskiftesygdomme, stress, angst og depression i forskellige grader.

Jeg har spist mig ud af en stofskiftesygdom, allergier, udslæt, kløe, træthed, humørsvingninger og en latent vrede – men min tendens til vinterdepression er hængt ved. Måske er min hypofyse ikke i stand til at tage det lys ind, som jeg har brug for. Jeg har prøvet forskellige homøopatiske tonics, og de har hjulpet lidt, men selve det at det er mørkt når jeg vågner kl. 6, har stadig været et problem. Jeg har mærket en trykkende meningsløshed og ligegyldighed med livet, når jeg lå der i mørket.

Jeg er en fixer – og jeg bliver ved med at søge efter løsninger, til jeg finder en der dur for mig. Jeg har prøvet lysterapi, men det hjælper mig ikke dér om morgenen, at jeg sidder med en lysterapilampe om dagen. Det er lige dér i mørket om morgenen, at jeg har problemet.

Kender du det? Følelsen af at det kan være lige meget og at alting er meningsløst?

Når jeg har følelsen, så ved jeg godt, at det “bare” er kemi i mit hormonsystem, men det føles goddamn virkeligt alligevel. Da jeg hørte om Philips wake up light, ville jeg give det en chance. Og HURRA – det virker.

Om sommeren plejer jeg nærmest at springe ud af sengen og være begejstret for livet og endnu en dag. Og sådan har jeg haft det med den her vækkelampe. Den laver en blid vækning med lys – du vælger selv styrken – og fuglelyde eller en blid vækketone.

Du kan købe sådan en lampe her – bare søg på “wake up”. De findes i forskellige størrelser og med forskellige finesser, så du kan få dem fra et par hundrede og op til over tusinde kroner.

Min er den dyreste og den er møghamrende lækker – starter med blidt rødt lys og slutter med en lysintensitet som man selv vælger og har forskellige fuglelyde, musik eller radio.


Mette Glargaard er kendt for sit arbejde med at komme ud på den anden side af en svær opvækst og formidling af redskaberne der gør det muligt i online terapi forløbet, som du finder her.

Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »