test twh
Firmajulegaver? “Mad der gør glad” er sagen
2. august 2016
Vi er gidsler i den valgkamp
15. august 2016

Hvordan får du det, når du kan hjælpe en du holder af?

Det giver den fedeste følelse at få lov til at hjælpe. Du kommer til at føle dig betydningsfuld og når du hjælper, laver du noget som giver dit liv mening, samtidig med at du gør noget godt for andre.

Sådan har andre det også og det skal vi huske. Jeg oplever, at danskerne ikke rækker ud efter hjælp, fordi de er bange for at være besværlige.

Men det kan også virke respektløst ikke at bede om hjælp at frygt for at være besværlig. Det vidner om, at du – måske ubevidst – ikke regner med, at dine omgivelser er voksne mennesker, der kan sige fra, hvis det bliver for meget for dem. Stop med at behandle dem som idiotier og forvent, at de selv sætter grænsen.

Ofte vil vi opleve, at når vi åbner op og fortæller om os selv, så er vi slet ikke alene med det vi bærer rundt på. Måske har den der lytter prøvet det, og måske har vedkommende ovenikøbet nogle erfaringer, der kan deles og bruges, men under alle omstændigheder får du taget dig selv alvorligt og taget PLADS i verden.

Det er en folkesygdom ikke at tage plads – vi lider af pleaser-syndrom, hensynsbetændelse og usynlighedsjante. Når vi ikke selv bliver tydelige og viser hvem vi er, er der heller ikke nogen der kan forholde sig til os og sige til og fra. Det opmuntrer heller ikke andre til at tage plads og blive tydelige.

Så kan vi alle sammen gå og gemme os og tænke, at det nok kun er os, der har det sådan, og at det er skamfuldt. Men vi er alle sammen ensomme, siger dumme ting, har uigennemtænkte holdninger og er bange for at blive forladt. Det er en del af det at være menneske.
Den værste sygdom for tiden er politisk korrekthed. Der hvor vi prøver at gætte på, hvad der er ”det rigtige” at mene og sige. Det betyder, at vi er i gang med at gætte hvad andre mennesker forventer af os og hvad de synes er rigtigt, i stedet for at finde ud af hvad vi selv mener.

Slå op med Jante og bliv tydelig for dig selv og andre!

Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »