test twh
Mettes Hjørner med Lai Yde
26. juni 2017
Steder at starte rejsen – links til inspiration
28. juni 2017

Det lakker mod enden og derfor må jeg gøre status og reflektere over hvad jeg fik ud af juni måneds tema om skam og seksualitet.

Jeg var rædselslagen inden jeg postede det første indlæg. Bange for at blive dømt, gjort forkert og skammet ud – men som det ofte er tilfældet, blev min frygt gjort til skamme!

Først og fremmest, så mærker jeg i mig selv friheden ved at have lukket katten ud af sækken og se, at den virkede meget mere farlig, da den var i sækken end når den er ude i fri luft. Faktisk er den nok nærmere en mus end en mis. Dernæst har det overrasket mig HVOR farligt et emne det stadig er. Jeg kan se, at 5-20.000 har fulgt med, afhængig af indlægget. Men jeg har fået 4 likes og en enkelt kommentar i ny og næ. Det er farligt bare at like noget om skam, fordi det måske afslører, at den der liker også skammer sig og skammen er skamfuld. Det er jo tydeligvis ikke fordi det er kedeligt.

Det ved jeg – for udover de MANGE læsere og MANGE delinger – nogle indlæg er delt 20 gange, så har jeg fået en del mails og beskeder bagom.

Fra mennesker som føler at jeg med min historie sætter ord på deres liv og deres trængsler og deres skam og frygt. Og som føler sig mindre alene med deres, fordi jeg er her med mit. Og mange af dem har taget initiativ til at tale med venner/partner om det og oplevet at de kunne slippe noget af skammen sammen.

Så igen – det var det samme, da jeg bloggede om følgerne af at være datter af en narcissist – må jeg konstatere, at det er superfantastisk vigtigt, at der er nogen som vil krænge deres inderste ud på bordet og vise, at det dør vi ikke af. Tværtimod – åbenhed skaber vækst – indvendigt og udvendigt.

Jeg havde mobiliseret mit netværk inden jeg startede temaet, for godt nok er jeg blevet stærk af de bølger jeg har redet af de siden 2011, men alene klarer jeg mig ikke. Det blev ikke nødvendigt med mobiliseringen, for det har kun været smukt og fint og inspirerende at dele af mig selv.

Vi tales ved i morgen!

Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »