test twh

Hvad skal vi egentlig med dig, mand?

Kampen er ikke længere mit livsindhold
21. August 2016
FEMOGTYVETUSINDE KRONER TIL JULEMÆRKEFONDEN!
7. September 2016

Der er næsten 200.000 registrerede enlige mødre i Danmark. Flere og flere kvinder vælger at få børn uden en far – enten går de i byen og finder en mand, der kan levere klatten eller også går de til en donorbank og får en anonym portion mand.

Det er langt oftere kvinderne, der går på barsel, tager barnets første sygedag og går til forældremøder.

Kvinder kan altså både passe et arbejde, tage sig af hjemmet og opfostre børn. Praktisk set er manden overflødig i den nye tids familieligning.

Det var USAs single kvinder, der blev tungen på vægtskålen for Obamas valg til præsident.

Der er opfundet en hel litteratur genre til yngre kvinder i storbyer – chick lit – så kvinderne har også præget mediebilledet i meget høj grad.

Det er efterhånden mest almindeligt, at det er kvinden i parforholdet, der bestemmer hvor ferien skal gå hen og hvilken bil der skal købes. Kvinderne sørger for at holde kontakten til familien og har ofte et rigt socialt netværk de kan trække på, mens mænd melder sig under fanerne i ensomhedsstatistikkerne.

Der tales om, at kvinderne står for 80% af beslutningerne i hjemmet. Bliver de spurgt om hvorfor, svarer de, at mændene er ligeglade.

Kvinder kryber langsomt men sikkert ind på det der tidligere var mænds territorie. For eksempel er der blandt nyansatte managementkonsulenter og i reklamebranchen kun 30% mænd og det giver god mening, når beslutningerne træffes af kvinderne. Kvinder ved hvad kvinder vil. Kvinderne er nemlig også langt bedre til at sige hvad de vil og tale om deres følelser og behov end tidligere.

Flere og flere kvinder vælger at blive skilt, når børnene har forladt reden og bor for sig selv uden at få fælles adresse med en ny mand. De synes det er for besværligt.

I dag er arbejdsløshed et af de områder, hvor der er ligestilling. Nogenlunde lige mange mænd og kvinder er arbejdsløse, men flere og flere af de tunge job forsvinder og bliver overtaget af robotter og det betyder formodentlig, at også arbejdsmarkedet er på vej til at blive overtaget af kvinderne. 61% af deltagerne på højere uddannelser er kvinder.

I USA er der flere velhavende kvinder end mænd og Europa er godt på vej i samme retning. I politik markerer kvinderne sig også og flere steder ser vi kvindelige statsoverhoveder og ministre.

Mændene præger verden på deres helt egen måde. Der er nemlig 4 gange så mange mænd som kvinder, der begår kriminalitet.

Og så kan man jo fristes til at stille spørgsmålet: Hvad skal vi egentlig med dig, mand?

Er det ikke en debat vi er nødt til at tage?

Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »