test twh
Røvhuller og svagpissere
23. juni 2017
Mettes Hjørner med Lai Yde
26. juni 2017

I mit arbejde med at planlægge denne måneds tema om skam og seksualitet, har jeg været ude og spørge mænd hvad de skammer sig over. Både professionelle og nogle, som overhovedet ikke har arbejdet med sig selv.

Mænd skammer sig – naturligvis var jeg ved at sige – over størrelsen på deres lem og deres evner som elsker. Men faktisk svarer størstedelen, at det de skammer sig MEST over, er at vise følelser, fordi de bliver opfattet som svage af deres kvinde (og det har jeg for nylig set en artikel om, at de rent faktisk GØR – æv, hvad er det for noget pis, piger?!)

Cirka halvdelen af dem jeg har spurgt svarer det og den anden halvdel ser helt skrå ud i ansigtet og mumler noget om, at det ved de sørme ikke.

Så det får mig til at tænke, at mænd skammer sig FULDT ud ligeså meget som kvinder, men at det er så skamfuldt at skamme sig, at mange simpelthen ikke engang kan stå ved, at de skammer sig.

I et samfund, hvor kvinderne efterhånden er blevet ret gode til at tale om skam på venindeplan, så er mændene ikke helt nået dertil, hvor de kan tale med hinanden om skam.

Det er sgu synd for jer, drenge. Så længe i ikke får talt om skammen, bliver den svær at slippe…

Jeg tænker, at hvis du læser det her, kunne du måske opfordre mændene i dit liv til at tale om skam – måske endda ved selv at åbne for posen og tale om din egen skam?!

Næste gang du står i omklædningsrummet, så kunne du sige “Du, jeg skammer mig nogle gange over noget. Gør du også det?”

Måske er i heldige at i får lukket op for noget vigtigt og sårbart, der gør at i kommer tættere på hinanden og føler jer mere fri.

Og må jeg være så fræk at foreslå, at ellers er i velkommen hos mig – så skal jeg gerne hjælpe tungen på gled og give jer et trygt rum at tale om alt det svære i. Vi opnår først den højeste form for nydelse, når vi sætter os selv fri og vi får først sat os selv fri, når vi står ved hvem vi er og hvad vi indeholder.

Kærlig hilsen og et motiverende skub herfra.

Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »