test twh

Hvor skal jeg rejse hen i Syd- og Mellemamerika?

Jeg vil ikke være ekspert i det grimme
29. maj 2018
Jeg hader stubbe! Ja, undskyld mig…
26. november 2018

Jeg er i en del rejsegrupper. Der er tit nogen der spørger efter anbefalinger af lande, byer, museer, restauranter, hoteller med mere. Forståeligt. Det er sjovere at få anbefalet noget fra et menneske end Tripadvisor, som kan være rigget.

Dette spørgsmål dukker jævnligt op i mit feed:
“Hvilket land i Syd- og Mellemamerika skal jeg rejse til som det første? Hvilket er mest sikkert? Jeg er ikke vant til at rejse alene.

Hvis du er førstegangsrejsende, som solo rejsende, vil jeg ikke anbefale det kontinent – hold dig til Europa og lær hvordan du begår dig som rejsende – lær at være streetsmart, følg din fornemmelse, lær sikkerhed i omgivelser der er velkendte. Når du er helt tryg ved dig selv som rejsende, SÅ kan du rejse til syd- og mellemamerika – og så er du også så tryg, at du kan rejse efter det der interesserer dig, og ikke vælge det der er sikkert.

Det sikreste land i Syd- og Mellemamerika er Costa Rica og det er – undskyld mig – RØVkedeligt. De har stort set ingen kultur – er i limbo mellem Maya og Inka og chiller, fester, og ryger den fede. Du bliver ikke blown away af Costa Rica. Der er smukt og med dejlig natur, men der er ikke særlig meget WOW i forhold til f.eks. Guatemala, hvor du vitterlig kan blive blæst omkuld af skønheden og magien – men også risikerer at få skåret halsen over på grund af dine solbriller.
Just my 5c 🙂

Guatemala har et fredet landområde på størrelse med Danmark, der hedder Tikal. Da jeg besøgte det første gang i 1992, var der kun en enkelt pyramide udgravet og der var ingen hoteller – vi sov i hængekøjer i det fri og hængte vores sko op i snore, fordi de ellers vil friste skorpioner til at bruge dem som sovepose.

Der er sikkert udgravet flere i dag, men det er uden tvivl et af de mest imponerende steder jeg har været. At stå på toppen af en pyramide og kigge ud over et massivt område med jungle og se grønne bakketoppe spredt ud i landskabet, der indikerer at her ligger en pyramide, der endnu ikke er udgravet – det giver et sus af mystik, som overgås af meget lidt andet i livet.

Billedresultat for tikal

Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »