test twh
Når du dømmer
3. januar 2016
Botoxdronningen med det store hjerte
12. januar 2016

De fleste af os gør ting, hvor vi oplever nederlag og pinlige ting – også jeg. Her kan du læse om et af mine nederlag, og hvad jeg gjorde med det.

For et års tid siden, begyndte jeg at tænke på, at det kunne være fantastisk ikke bare at være mig, der åbnede op og fortalte om alt det der er svært og dejligt og sårbart og smukt. Det ville være fantastisk, at kunne facilitere at andre også kunne blive inviteret til det samme. Så alle de kendte og ukendte mennesker, som tør være rollemodeller, kunne få plads i rampelyset til gavn og glæde for alle de mennesker, der sidder derude og ikke tør være sig selv (eller ved hvordan man gør), gøre det gode for sig selv og tale fra hjertet – af frygt for at blive afvist og forladt.

Jeg skrev derfor til en større TV station og foreslog dem, at de skulle lave et talkshow, hvor jeg skulle være vært. Allerede dér er vi jo ude i noget frygtelig pinligt noget – for hvem fanden inviterer sig selv til at være studievært? Det er noget man bliver headhuntet til. At foreslå sig selv kan ses som arrogant, selvfedt – men også needy og desperat. There you go. Jeg er dog for længe siden blevet klar over, at hvis vi skal flytte noget i en fart, så er vi nødt til at tage action og ikke vente på, at andre tager action for os. Vi kan ikke nøjes med at skrive noget sødt på Facebook – vi må ud og leve eksemplet.

skamTV stationen svarede mig ikke engang. Det kan være de tog min mail med til en snapsefrokost og grinede deres røv i laser, mens de læste det højt. De blev i så godt humør, at de smilede til ægtefællen, da de kom hjem og derfor fik lidt ekstra sex, selvom det ikke var onsdag. Så gjorde det da noget godt i verden  *indsæt grinesmiley her*
Jeg skammede mig lidt over ikke at få svar; “Hvem fanden er jeg at tro, at de gider at lave noget med mig. Jeg er jo ikke uddannet journalist. Og jeg er heller ikke særlig pæn. Det er jo klart at de ikke gider lave noget med mig.”

Her indskyder jeg lige, at den ubetinget bedste måde at komme af med skam på, er at dele den med andre. Hvis du skammer dig over noget, så sig til så mange som muligt. Jeg er ikke skamløs, men jeg bruger den her metode i rigt mål, fordi den virker; så snart skam deles med kærlige mennesker, opløses den og bliver unødvendig.

Heldigvis – og jeg mener heldigvis – er jeg som forfatter blevet rigtig god til at håndtere afslag – fra bibliotikarer der ikke vil indkøbe en af mine bøger, boghandlere, der ikke vil have en af mine bøger stående i vinduet, aviser, der ikke vil anmelde en mine bøger – og så videre og så videre. Det er godt og sundt af få afslag, fordi man lærer at rumme dem – det er man simpelthen nødt til i en branche som min. Og så finder man ud af, at det som oftest slet ikke er personligt, men at bibilotikarens budget er begrænset og de store forlag har førsteprioritet, at boghandleren er blevet betalt af de store forlag for kun at have deres bøger i vinduet og at aviserne også har lignende grunde til at sige nej. Det er ok. Jeg har lært, at selvom mine bøger er bestsellers og bliver rost til skyerne af læserne, så er alle døre stadig ikke åbne – og det er ok. Afslag er sundt nok!

I et år gik jeg altså og tumlede med tanken om hvordan jeg kunne facilitere, at flere kunne få glæde af flere. Jo flere rollemodeller vi har at kigge på, jo mere motivation får vi til at flytte os.
I efteråret begyndte jeg at lave nogle små optagelser, men jeg var ikke rigtig tilfreds. Så var jeg på besøg hos Jacqueline og Flemming på Tenerife. Og jeg hørte mig selv sige til Jac, at det ikke så meget er kvaliteten, som indholdet der er vigtigt. Jeg lavede ovenikøbet et rørende interview med Jacqueline – som kommer i februar – som ved gud ikke var i en særlig god kvalitet rent teknisk. Menneskeligt var det dog et hit.

Da jeg kom hjem, kontaktede jeg adskillige kendte og ukendte og spurgte om de ville være med. Kun én sagde nej tak – hurra! Så kunne jeg gå i gang.

Nu ligger der de første 8 talkshows. 8 episoder af Mettes Hjørner. logoDet første kommer d. 12. januar 2016. Jeg er lidt nervøs for, hvordan de bliver modtaget, for en lille del af mig vil rigtig gerne have, at I kan lide det.
Men mest af alt er jeg stolt. Stolt over, at det er blevet til noget. At de smukke mennesker stiller op og åbner for deres hjertekule, så vi alle sammen kan få et kig derind og blive klogere, smukkere og stærkere af at blive inspireret eller provokeret af deres ord.

Talkshowet kan ses på https://www.youtube.com/user/MetteGlargaard fra d. 12. januar 2016.

For yderligere spørgsmål og interviews kontakt
Mette Glargaard
mette@metteglargaard.dk
Tlf. 31351337

Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »