Hyldekærester uden mel, mælk og sukker

At leve som Nutritar – den fedeste livsstil ever!
27. June 2015
Jeg er stanglækker – må jeg det?
6. July 2015

Jeg ELSKER hyldekærester – men jeg har altid lavet dem med hvedemel, mælk og sukker – og jeg ville gerne have en sundere version, som var ligeså velsmagende – den har jeg fundet nu!

IMAG1021Pluk hyldeblomststande og skyl dem forsigtigt, men virkelig grundigt og læg dem til tørre på et stykke køkkenrulle.

Mens de tørrer, putter du en dl cashewnødder i blenderen/kaffekværnen og maler dem til cashewmel.

Put melet i en blender med 1 æg, ½ dl mandelmælk, et drys vaniljepulver (eller ægte vanilie hvis du gider) og lidt revet citronskræl fra en økocitron.

Tag en lille pande (så du sparer på fedtstoffet) og fyld kokosolie i så der er en halv cm olie i og varm det op. (Jeg har brugt en stor for bedre at kunne vise dig stegningen)

IMAG1022

 

 

Put din kæresteblanding i en dyb tallerken og dyb dine blomsterstande i blandingen og læg dem ned i olien på panden og steg dem til de er stive og lysebrune – det tager ikke ret lang tid, så hold godt øje!

Tag dem op og læg dem på et stykke køkkenrulle så de kan dryppe af i et par minutter.

Servér med lidt akaciehonning dryppet ud over – you’ll love it.

IMAG1024

PS. Husk at bruge økologiske – eller endnu bedre: biodynamiske æg. (Fås i Irma)

Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »