test twh
Første gang jeg nød sex
13. juni 2017
Mettes Hjørner med Sanne Søndergaard
15. juni 2017

En lille krølle på hele mit forhold til min egen seksualitet er, at fordi jeg ikke mærkede mig selv, så opdagede jeg heller ikke, hvordan jeg blev behandlet af mænd ude i verden.

Som en kanariefugl, der er født i fangenskab, vidste jeg simpelthen ikke, at der var noget galt – jeg troede buret var et grundvilkår.

Jeg mener – jeg er jo ikke idiot – men med følelsesløsheden kommer der en blindhed – jeg kunne simpelthen ikke mærke sexisme. Jeg VAR jo et sexobjekt og intet andet. Jeg havde kun sex at tilbyde – det var alt hvad jeg var værd i et forhold.

Så når mænd kommenterede på mine øjne til et forretningsmøde eller lige gav mig et klap bagi på en arbejdsplads eller kaldte mig en lækker steg, så lagde jeg ikke noget i det. Det var deres ret – nej, mere end det – det var en gave de gav mig, når de gav mig opmærksomhed på min krop.

Det er et mirakel at jeg ikke endte med en karriere som prostitueret – jeg var godt på vej, da jeg var 17, som tidligere beskrevet. Og med den opvækst jeg havde, var det dengang kun skammen, der holdt mig fra at gå længere end jeg gjorde. Tak for dén skam!

På et tidspunkt for en del år siden, blev jeg inddraget i debatten om ligestilling og bedt om at deltage på TV i en debat med en kendt feminist. Og jeg gav hende tørt på; Der var ingen problemer med ligestilling i Danmark – det var kvinderne selv der skabte problemerne og dem der skulle løse det – de skulle jo bare lære at stå fast på deres ret og så skulle de lære at forhandle løn. Det var jo ikke mændenes problem, at kvinderne ikke fik lige løn for lige arbejde!

Det er skamfuldt at se tilbage på. Gudskelov kan vi da blive klogere. Jeg hader ikke mænd – jeg synes de er vidunderlige væsner med det samme værd som kvinder. Alle mennesker er lige meget værd – selvom de ikke er lige. Og ligeløn er et fælles problem. Ligesom det faktum, at kvinder stadig påtager sig den største del af husholdningen og mændenes bidrag er at sige “Du kan jo bare bede mig om det” uden at tage et reelt ansvar.

Det er også et fælles ansvar at sørge for at begge parter nyder sex. Vi kan ikke tage ansvar for den anden, men vi kan lytte og støtte og opmuntre til at arbejde med emnet, ligesom med alt andet i den personlige udvikling.

Og jeg vil være så fræk at sige: Hvis både manden og kvinden er i kontakt med deres seksualitet, så eksisterer afvisning ikke i et parforhold. Der er muligvis ikke pik i kusse hver gang – og begge ved, at det er ikke målet. Målet er nydelsen for begge. Og shit, hvor er der mange, som ikke er der endnu. Som slet ikke ved HVOR fantastisk elskov kan blive, når vi er bevidste og tør udforske.

I morgen får du et afsnit af Mettes Hjørner med komiker Sanne Søndergaard, som åbenhjertigt fortæller om sine oplevelser med skam. Hun fortæller, at hun er blevet kaldt en sindssyg kælling og har baseret et helt show på det.

Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »