test twh
Lykkelige mennesker spiser sundt
17. May 2016
Glutenfrie vafler
21. May 2016

Jeg kan huske første gang jeg blev spurgt “Kan du ikke bare sig, hvad det er jeg skal gøre for at få et godt liv, så gør jeg det!?”

Det kom lidt bag på mig, at personen overfor mig ville springe alle de – synes jeg – spændende mellemregninger over og lige umiddelbart kunne jeg ikke svare. Men siden har jeg fået spørgsmålet igen og igen.

Jeg er sådan en “We aim to please”-person – det er noget af det der gør mig glad – når jeg kan give til andre, så jeg har tænkt rigtig meget over hvordan man gør, når man skal have et godt liv – uden at det bliver en “quick fix”-løsning.

Jeg er kommet med flere veje ind i emnet – blandt andet i bogen “Helterejsen – slip følgerne af din opvækst”, hvor jeg fortæller om SAR metoden – de 9 trin til at komme ud på den anden side af en svær opvækst.

Jeg har også lavet de 8 videomoduler “Giv dig en chance”, som ligger på Saxo.com

Men over det hele er der én ting, som er vigtigere end alt andet – og det er selvkærlighed. At elske dig selv.

Når jeg siger det, så er der en del der stejler lidt på det, og dels synes det lyder som noget blødsødent vås og dels har modstand på det – og en del tror, at det er lig med at være egoistisk – af den ene eller den anden grund. Det er ok at have modstand – vi finder det rigtige, når vi er klar til det. Men en del bliver også nysgerrige – og lidt fortabte – “Hvordan gør man det?”

Der er 5 måder du kan elske dig selv på:

  • Du kan tænke kærlige tanker om dig selv
  • Du kan tale kærligt om og til dig selv
  • Du kan omgive dig med mennesker, som understøtter din kærlighed til dig selv
  • Du kan behandle din krop kærligt og fodre den med sund mad og bevæge din regelmæssigt, grine, le og elske.
  • Du kan tillade dig selv at være dig – med alt hvad du indeholder – indadtil og udadtil. Den er klart den sværeste – for de fleste har egentlig ingen idé om hvem de selv er, når det kommer til stykket. De fleste ved en del om hvad de ikke er og hvad de ikke vil være, men meget lidt om hvad de vil være og hvad de virkelig er.

Ved du det?

tumblr_o07qyeIMiQ1v3t9juo1_500

Mette Glargaard – forfatter til bl.a. “Selvværd for begyndere” og “Helterejsen – slip følgerne af din opvækst

Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »