test twh
Snyd ikke dine børn for kærlighedsfyldt elskov!
29. June 2012
Forståelse er unødvendig
31. July 2012

Da jeg var barn (sådan starter alle kedelige historier fortalt af gamle tanter) fik jeg at vide af min far, at jeg ikke var så piget. Jeg var mere sporty. Jeg skulle helst have kort hår og sportstøj på. Den åd jeg. Sådan som børn gør.

Mit første rigtige job var togbetjent og der gik jeg i uniform – den med bukser – og havde tiltusket mig en af mændenes kasketter og en mandeskjorte i stedet for kvindernes pilleæsker og bluser. Jeg synes selv jeg var en fandens karl – her kan du se mig lade som om, at jeg er ked af at de to Faxe på dåse er de sidste.

I virkeligheden kunne jeg ikke fordrage øl.

Når jeg skulle finde mig en kæreste, så udvalgte jeg mig en mand og fortalte ham, at han var den udvalgte – indtil jeg ikke kunne finde ud af at være sammen med ham. Retrospektivt tror jeg, at jeg altid gik fra mine mænd før de rigtig kunne lære mig at kende, fordi jeg var bange for hvad de så ville synes om mig. Jeg tror også, at mine forelskelser mange gange var en længsel i forklædning – en længsel efter at blive set, hørt og accepteret.

Jeg havde meninger og kunne slet ikke lade være med at give dem til kende. Jeg elskede at forfølge et mål og var ligeglad med turen dertil. Jeg pralede. Jeg fortalte sjofle vittigheder og slog andre i ryggen venskabeligt. Når jeg en sjælden gang havde kjole på, følte jeg mig helt forkert og akavet.

Faktisk troede jeg også, at jeg var mest til piger en overgang – fordi de var så bløde. En del mænd var i øvrigt også bange for mig – de fleste mænd er jo homofobe og så falder man ikke for en kvinde, der opfører sig, taler som og klæder sig som en mand.

Der har været en stor sorg i mig over manglen på kvindelighed i mit liv. Jeg har sørget og nu har jeg sluppet det for at kunne nyde at være kvinde.

I dag er jeg kvinde. Jeg har fået hjælp – masser af hjælp – til at komme hertil, hvor jeg i mit inderste væsen kan forstå – og sætte pris på, hvad det vil sige. Det er en åbenbaring.

Jeg har sagt højt, at jeg havde brug for hjælp og de fleste har været virkelig hjælpsomme.

Jeg har prøvet mig frem og jeg er slet ikke færdig med at udforske den del af mig selv endnu, men jeg er vild med den.

Jeg føler mig som en sommerfugl, der har forladt sin puppe. Jeg sidder stadig og lader mine vinger tørre, tager små flyveture og forsøger at mærke hvordan de føles, men jeg er sikker på, at de nok skal bringe mig rundt til spændende blomster i fremtiden.

For mig er det at være kvindelig blandt andet at gøre nogle ting langsomt. At udtrykke mig feminint. At klæde mig smukt på i en kjole eller nederdel. Flirte blidt og hengivent. Danse med bløde bevægelser. Give mig hen. Lytte. Give omsorg. Tage imod. Mine svingninger er langsomme og mine bevægelser bløde. At øve mig, er ligesom en ny og spændende leg.

Det er rigtig svært at være kvinde, når jeg nu har været maskulin det meste af mit liv. Men gevinsten er himmelråbende fantastisk. Og tro nu ikke, at jeg laver om på mig selv. Det kunne jeg ikke drømme om. Jeg ændrer på noget af det jeg gør og lytter efter i mit indre. Stiller mig selv spørgsmålet: Hvis jeg var en kvindelig kvinde, hvad ville jeg så gøre nu?

Ingen kan fortælle mig hvordan jeg skal være kvinde. Men jeg kan lade mig inspirere af andre kvinder. Første gang jeg kom i lære – som tøjekspedient i Alaska House – sagde min chef Anni til mig: “Du må godt stjæle! Bare du gør det med øjne og ører”

Jeg har hendes ord med mig og stjæler fra andre kvinder. Gør hvad de gør og smager på det for at se om det er mig eller ikke mig. Ser på deres hår, tøj, make up, hænder og øver mig i at ligne en kvinde.

Alt i livet er en leg og en dans. Der er ingen sandhed og der er ingen regler – det er kun noget vi fortæller hinanden fordi verden bliver nemmere at forstå. Jeg leger kvinde. Ligesom de små piger gør, når de klæder sig ud og efterligner de voksne kvinder. Jeg er bare 40 år bagefter, men det er det samme. Forskellen er at jeg har en anden bevidsthed med mig, mens jeg gør det, fordi det er en gave jeg bevidst giver mig selv.

Jeg er kvinde nu – hvad vil det sige for dig at være kvinde eller mand?

Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »