test twh
Grænseløs
27. May 2021
Følgerne af at være tæt på en narcissist
8. June 2021

Jeg voksede op med en far, som var narcissistisk og voldelig og en mor som var alkoholiker og kun sørgede for mad og tøj.

Min far var invaderende og min mor var ingen hjælp, fordi hun var flygtet ind i alkoholens tåger.

Når vi føler os truet – og det gør vi, når vi bliver invaderet – bevidst eller ubevidst – føles det som en trussel mod vores væren. Trusler bliver håndteret af den del af hjernen som kaldes reptil hjernen. Den er meget simpel og den har kun 4 måder at håndtere trusler på; flygt, kæmp, frys eller spil død.

(Det er blandt andet derfor vi har brug for terapi. Vi har brug for at tale om “truslerne, så de bliver flyttet fra reptilhjernen op til den kognitive del af vores hjerne, så vi kan håndtere dem mere hensigtsmæssigt.)

Når man er tæt på en narcissist i længere tid, vil narcissisten hjernevaske én og nedbryde ens personlighed, styrke, selvværd og grænser – uanset om man er barn eller voksen. For børn er det farligere, fordi børn altid som udgangspunkt vil samarbejde med de voksne for at overleve og derfor bliver deres personlighed forkrøblet, angst og usynlig – og det tager MANGE år at finde tilbage til styrke, glæde og tydelighed.

Jeg kunne ikke kæmpe mod min far, ubetinget loyalitet var forventet og blev forventningen ikke indfriet, blev skyld og skam brugt som våben. Han lod mig også se ham tæve kvinder, så jeg vidste hvad der potentielt KUNNE blive min straf hvis jeg var på tværs. Jeg kunne ikke bruge “frys” eller “spil død”, for det bryder også med narcissistens forventning om at man skal være til rådighed, opfylde behov og gøre som der bliver sagt. Mit nervesystem blev gearet til altid at være på vagt, klar til at gøre hvad man far forventede. (Forestil dig, hvad det gør ved parforhold senere i livet!)

Derfor var der kun flugten tilbage. Jeg flygtede ind i parforhold, jeg flygtede til andre dele af Danmark, jeg flygtede ud i verden – og heldigvis var min flugt ud i verden helt fantastisk og har bragt mig så mange smukke oplevelser og mennesker.

Jeg flygtede også fra mig selv og fra at mærke den smerte jeg bar rundt på – i dag ved jeg bedre end at flygte, men det kan du læse mere om i min nyeste bog “Grænseløs”.

Få den trykte bog her – 249 kroner – klik for at komme til butikken.

Få lydbog + e-bog her – 249 kroner – klik for at komme til butikken.

Få e-bogen her – 99 kroner – klik for at komme til butikken

Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »