test twh

Jeg vil ikke være ekspert i det grimme

Svaret på det store og svære spørgsmål om lyst
26. marts 2018
Hvor skal jeg rejse hen i Syd- og Mellemamerika?
26. oktober 2018

For et par år siden lavede jeg et interview med en journalist om narcissisme.

“Du er jo Danmarks førende ekspert i narcissisme!”, sagde hun.

“Ja, det er jeg nok”, svarede jeg tøvende og hun spurgte, hvorfor jeg tøvede.

Jeg forklarede hende, hvad jeg også vil sige her:

Jeg vil ikke være ekspert i noget så trist. I forvejen har jeg modstand på ordet “ekspert” – vi er alle sammen bedre til noget end noget andet, men ekspert er en term, der hæver et menneske op over andre – og over andre, har jeg ikke bare IKKE brug for at være, jeg er decideret imod det. Jeg er imod alt der gør mig mere vigtig end andre.

Derudover – hvis jeg SKAL være “ekspert” i noget, så lad mig være ekspert i glæde, ro og mening – for det er det vi søger, når vi arbejder med os selv – mere af det vi ved er så rart at være i – at le, at kramme, at elske, at være stille sammen og nyde naturen og livet.

Så var der en business coach der påpegede: “Men Mette, du er NØDT til at markedsføre dig som ekspert i narcissisme, så folk ved hvad de skal kigge efter. Det er jo for at give dem hjælp, du gør det!”

Nej, jeg er ikke NØDT til noget som helst. Jeg taler gerne om narcissisme, men for de mennesker, der har med narcissister at gøre, er det vigtigste at genfinde troen på sig selv, roen og glæden og meningen med livet uden narcissisten.  De vil VÆK fra manipulationerne og hjernevasken og undertrykkelsen.

For mig, er det mere interessant at “markedsføre mig” på glæden og roen. Jeg sidder ikke bare og giver folk ret i at det er forfærdeligt – det er en meget, meget lille del af mit arbejde faktisk. For det ved de godt, dem der kommer til mig. Det de ikke ved er, hvordan de skal komme videre. Og DET markedsfører jeg mig gerne på. Det er blandt andet derfor mit slogan er “Ud på den anden side”.

Her er nemlig rart at være. Og her er masser af latter, ro og mening!

Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »