test twh

Kampen er ikke længere mit livsindhold

Det er så ulidelig ærgerligt
20. august 2016
Hvad skal vi egentlig med dig, mand?
26. august 2016

Ud på den anden side af en svær opvækst – og hvad så?

Når vi er færdige med at arbejde med alt det svære – ikke så det holder op med at være der, men så det ligger på den rigtige hylde og ikke styrer os – hvad så?

Personligt har jeg brugt det meste af mit voksne liv på at arbejde mig igennem temaerne. Selvfølgelig bliver jeg aldrig færdig – men jeg er færdig med, at det er en kamp. Det er ikke hårdt. Når jeg opdager noget jeg gerne vil arbejde med, så er det en leg. En dans jeg danser med mig selv, hvor jeg mærker hvad jeg vil, mere end hvad jeg ikke vil og kan træde hen mod det, et skridt af gangen.

Kampen er ikke længere mit livsindhold. Og sjovt nok kom det bag på mig, at det føltes en lille smule tomt. Hvad var meningen med mit liv, hvis ikke det var at kæmpe? Heldigvis er der masser af kampe jeg kan opsøge, hvis jeg får brug for kamp – verden er fyldt med konflikter, løgn og ballade – så jeg kan bare vende blikket udad, hvis jeg vil kampen. Men hvis jeg ikke vil, hvad så?

Jeg gik rundt og spurgte dem jeg kender, og mærkede hvad jeg synes om svarene – var der noget der ringede sandt i mig?

Ja, der var én som sagde “Gør det til et mål at give dig selv det ypperligste. Og for at kunne det, skal du i gang med at definere, hvad det ypperligste er for dig.”

Superfedt sagt! Mit hjerte jublede ved tanken. Lille usynlige Mette, som havde haft så travlt med at gøre sig ubetydelig og uvigtig for at undgå prisen – i min opvækst, var intet gratis, heller ikke kærlighed, så jeg bad aldrig om noget – hun kunne komme frem og sige noget højt, have en mening, bede om noget, finde det smukkeste tøj og tage det på, de fineste smykker, den dejligste mad, de skønneste mennesker.

Mit liv har fået en ny mening. Min opvækst er der altid, den kan ikke forandres, men min nutid skal bære præg af alt det ypperligste. Jeg vil passe på min krop, stimulere mit intellekt, grine og danse med de skønneste mennesker, debattere, lytte og være nysgerrig på alt det der er udenfor mig – uden at skulle fikse det, vel at mærke – en meget vigtig detalje!

Og så vil jeg give. For at give, er noget af det der gør mig gladest. Helst vil jeg give det hele væk gratis, for det føles virkelig vidunderligt – men jeg skal have mad på bordet, så jeg vil tage lidt penge for det jeg ved og kan, men jeg vil prøve at gøre det på en måde, så alle kan være med. Jeg vil holde flere foredrag, lave onlineforløb, holde dem i hånden, som skal flytte sig og tage imod flygtningene fra barndommens land med et knus og et smil.

Vil du være med? Uanset om du er ude på den anden side eller ej, er du velkommen og jeg ønsker og håber, at jeg kan inspirere dig til enten at flytte dig – eller kigge på hvad dit ypperligste er – og måske begge dele.

Vi skal tale om psykologiske redskaber, teorier, opskrifter, tøj, relationer, dans, make up, politik, kærlighed og alt det andet spændende, som livet har at byde på!

Vi ses!

Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »