test twh
Er du spirituel – eller er du energi?
12. maj 2013
Sindssyge terapeuter og psykologer?
21. juni 2013

Vi har alle sammen meninger – det er lige som det skal være.

Vi er også alle sammen forskellige – det er også lige som det skal være.

Nogle mennesker kan dog blive fristet til at dømme andre ude og gøre dem forkerte, når de er forskellige fra dem selv – det er ikke ok. Men hvorfor ikke? Er vi ikke nødt til at lægge afstand til dem der er anderledes?

Når vi viser foragt eller dømmer andre, fordi de er anderledes end os, så er det angsten der styrer os. Der er jo ikke en sandhed om hvordan vi skal leve vores liv.

definition

Jeg er for eksempel ekstremt åben. Privat. Ikke på jobbet, mine klienter betaler mig ikke for at høre min historie, men for at få plads til dem selv.
Men privat har jeg ingen hemmeligheder. Hvis jeg skammer mig over noget, siger jeg det højt – det får som regel skammen til at fordampe. Jeg er også ærlig. Hvis jeg bliver spurgt om noget, kan jeg sige ja eller nej og jeg kan fortælle hvordan det føles indeni mig. Det er ikke noget jeg bare gør. Det er et bevidst valg. Jeg synes min verden bliver meget nemmere og sjovere og mere kærlig at være i, når jeg er åben og ærlig.

Jeg kan godt læse, f.eks. på Facebook, at der er mange mennesker der bliver inspireret af min åbenhed og ærlighed. Det er rart.

Men der er også nogen der ikke synes min åbenhed og ærlighed er inspirerende. De synes der er nogen ting man skal holde for sig selv. Man skal ikke tale om tantra, sex og bryster eller fortælle på en blog når man er ked af det eller mærker en fantastisk Oneness følelse. Det skal man holde for sig selv. Og det er jo også rart for dem at de kan mærke, hvad der er rigtigt for dem.

Men de bliver forskrækket over min måde at leve på. De valg jeg træffer. Og fordi de ikke forstår, at det er et valg og ikke noget jeg gør i blind og ureflekteret ubevidsthed, så ser de det samme som præsterne så, da de kiggede på heksene i middelalderen. Og så får de lyst til at lave deres egen lille inkvisition.

Deres angst får konsekvenser for dem de er bange for. Og det er ikke ok. Vi må leve i fred og fordragelighed med vores forskellighed. Faktisk er det noget jeg arbejder meget med i min klinik. At hjælpe mennesker på deres helterejse med at blive dem selv, acceptere sig selv og træffe de valg der gør dem godt. Ikke mine valg. Ikke andres valg. Men deres egne valg. Egentlig synes jeg det er noget af det allervigtigste vi kan hjælpe andre til i terapien.

Og jeg kan mene lige hvad jeg vil om de valg mine skønne klienter træffer. Men jeg skal og vil respektere og støtte dem i, at det er deres liv og deres valg – og ikke gøre dem forkerte og bede dem lave om på sig selv for at passe ind i min eller andres sandhed om verden.

Vi må mene hvad vi vil, men vi skal ikke bruge det til at dømme andre forkerte.

Er du enig?

Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »