test twh
Elsker du Nutella?
7. juni 2016
Jeg er sluppet af med paradentose
11. juni 2016

Vi har som mennesker en tendens til at følge dem der råber højset og virker, som om de ved hvad der er rigtigt. Problemet med det er bare, at det er ikke sikkert, at jeg dels er klar til at gøre det der skal til og dels er det ikke sikkert jeg skal den vej som guruen viser mig.

Men vi elsker muligheden for at lægge ansvaret hos andre og holde fast i, at lige netop det der er sandhed for mig, er det også for andre.

Tænk, hvis vi kunne tage eksperthatten af – og lade være med at give andre eksperthatte på – og i stedet for lære at mærke os selv og mærke hvad der lige præcis er rigtigt og godt for mig LIGE NU.

Hvis nogen for 5 år siden havde sagt, at jeg skulle holde op med at spise sukker, ville jeg have haft supermeget modstand på det. For vi ved godt hvad vi har brug for og ikke brug for, men det er ikke sikkert, vi er der, hvor vi kan handle på det – og så vil der bare være modstand. Og når der er modstand er det ligesom at svømme imod strømmen; alt for hårdt arbejde.

I går spurgte en journalist mig “Hvis maden har ændret så meget i dit liv, var det så slet ikke nødvendigt med alt den terapi?” og til det må jeg sige
– Jo, det var nødvendigt. Fordi jeg, for at blive et menneske, som med glæde kunne vælge det mest nærende for mig, skulle have en kærlighed til mig, som jeg ikke havde for bare 5 år siden. Den er blevet langsomt bygget op gennem årene og den sidste bastion var kroppen. For mig at se, var det en pine at dyrke motion og spise grøntsager – det var ikke glædesfyldt.
Havde jeg lyttet til en sundhedsguru, der klogede sig på mine vegne, ville jeg have mødt min egen modstand og ikke have kunnet ændre noget. Men da jeg for et år siden fik tilbudt en sundere vej, der gav mig mere energi og glæde, så var jeg klar. Jeg kunne tage imod det – og det har ikke været svært at vælge det bedste til min krop. Jeg er ikke i mål – det kommer vi aldrig, men jeg mærke modstanden smuldrer, når jeg husker kærligheden til mig selv – og til min krop.

Dermed siger jeg ikke, at folk der ikke spiser sundt ikke elsker sig selv. Det har jeg ingen idé om de gør. Jeg er ikke sundhedsguru. Men jeg ved hvordan det var for MIG – og det vil jeg gerne fortælle om – og hvis nogen kan lade sig inspirere til at gøre det der er godt for dem, så er det fantastisk.

Jeg kan ikke tale om min forandring uden at lyde frelst, men jeg vil ikke frelse andre med magt. De kan vælge lidt, noget, det hele eller intet til i deres liv.

Det vi må starte med, når vi ønsker forandring, er at lære os selv at kende, så vi bliver gode til at mærke, hvad der er godt for os, lige der hvor vi er i livet – på alle planer.

Velbekomme – sukker eller ej. Du fortjener det allerbedste for dig – og kun du ved, hvad der er det allerbedste for dig LIGE NU.

Mette Glargaard
Medforfatter til kogebogen “Mad der gør glad”

Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »