test twh
Det ensomme barn
26. april 2015
Detox/reboot – af med lorten og vreden
4. juni 2015

I dag så jeg en artikel om endnu en, der har set lyset i sit eget lave selvværd og straks begynder at udråbe samfundet generelt til at være forkert.

http://www.b.dk/personlig-udvikling/pas-paa-de-falske-sundhedsprofeter

Jeg bliver helt træt. På samme måde som ordet psykopat i en årrække er blevet misbrugt om mennesker, der ikke kan styre deres aggressioner eller som er over middel manipulerende, så er turen nu kommet til narcissisme.

Men vi er IKKE et samfund af narcissister. Narcissisme er en psykisk sygdom, hvor et af symptomerne blandt andet er, at man bruger andre mennesker til at opnå det man gerne vil uden tanke på om det er godt for de andre.

Det Per Brændgaard har lidt af, er god gammeldags selvoptagethed, som er langt fra at være en psykisk sygdom, men som opstår, fordi man er i tvivl om hvorvidt man er værd at elske bare fordi man er til i verden. Den tvivl afføder et behov for at præstere og gøre sig bemærket indenfor et eller andet område, for derigennem at få en anerkendelse, der minder lidt om kærlighed og som virker som junk – et fix, der kortvarigt kan give følelsen af at være værdifuld – skabt af andre, fordi man ikke kan selv.

Da han fik kone og børn fik han betydning for andre end ham selv i verden og derfor kunne han slippe sit junk – afhængigheden af kropsfiksering.

Nu har han fået endnu en værdifuld rolle – som offentlig ernæringsekspert bliver han betydningsfuld for vores forståelse for kost og motion. Og her exellerer han. Jeg er vild med, at han pointerer, at mange løbere får det godt EFTER at de har løbet.

“Lille De, hvorfor bliver De ved med at slå hovedet mod muren gang på gang?”
“Fordi det føles så godt, når jeg holder op”

Når vi opfører os sådan, så er det ikke selvkærlighed – det er en måde at dulme den eksistentielle smerte på, som ingen af os kan løbe fra. Vi er ensomme. Vi er fejlbarlige. Vi er usikre og bange for ikke at blive elsket.

Måske skulle vi prøve at kigge på det og rumme det og tale om det i stedet for at udråbe HELE samfundet til narcissister … ?

Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »