Det ER da nemt – eller hvad?
5. June 2016
Lyt ikke til sundhedsguruerne!
10. June 2016

Hvem her kan lide Nutella – ræk hånden op!

Personligt har Nutella aldrig rigtig sagt mig noget – men jeg ved godt, at det er meget vellidt herhjemme. Når jeg ikke har nydt det så meget, er det ikke på grund af smagen, men fordi jeg synes jeg fik hjertebanken af at spise det og blev hyper, for derefter at blive virkelig træt. Det gav mig ustabilt energiniveau og påvirkede mit humør.

Uanset om du elsker Nutella eller ej, så er det voldsomme sager. Selv siger producenten, at det indeholder “hasselnødder, kakaopulver, skummetmælkspulver, palmeolie, sukker, lecithin og vanilin” – men der er faktisk kun 13% hasselnødder i!

Hovedingrediensen er ca. 55% sukker og den ingrediens der fylder næstmest er palmeolie – ca. 30%. Du spiser med andre ord olie og sukker med lidt smagstilsætning. Da jeg fandt ud af det, kunne jeg bedre forstå hvorfor jeg fik det så skidt af det.

I kogebogen “Mad, der gør glad” får du et alternativ til Nutella. Et alternativ som smager af chokolade og som ikke indeholder sukker. Til gengæld er der avocado i, så det er sunde fedtstoffer, der erstatter de usunde.

cashewnøddepålæg

Opskriften er fra Anette Hoeg Nielsen

Du kan med andre ord nyde denne cashewnøddetella med god samvittighed og forkæle din krop og dine smagsløg – velbekomme!

Læs mere om “Mad, der gør glad” her!

Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »