test twh
Lyt til dine kritikere
6. november 2015
6 grunde til at chokolade ER superfood
11. november 2015

veggies

I laaaang tid har jeg tænkt over hvad det er jeg er – altså madmæssigt. Jeg bilder mig ind at kende mig selv ret godt på andre områder, men hvad hedder det jeg er rent madmæssigt? Det er ikke så nemt.

Jeg har tænkt på Nutritar, men de har kød ret langt oppe på prioriteringslisten og udover at vi slet ikke har brug for kød, så kan jeg ikke ret godt spise kød fra konventionelle landbrug. Selv økologiske dyr kan være klemt inde og have kummerlige vilkår, men spise økologisk. Forstå mig ret – jeg kan rigtig godt lide kød, men da kød skal nedbrydes med kalk i kroppen og især kvinder over 40 har mindre kalk, så tager kroppen det fra knoglerne og det kan være medvirkende til knogleskørhed. Der er stort set ikke rigtig andet end smagen tilbage til at begrunde kødspiseri. Der er flere proteiner i mandler og alle de andre vitaminer får jeg masser af i den kost jeg spiser. Min hud har aldrig været flottere og jeg har tabt 10 kilo på 4 måneder uden at føle mig på kur.

Jeg har tænkt på veganer, men veganerne tænker ofte kun på dyrene, og ikke på deres egen krop – og min krop er vigtig for mig. (Jaja, sig det bare – bedre sent end aldrig. Det føles rart at gå op i min krop.) Jeg undgår sukker og madvarer, som indeholder e-numre og er stærkt forarbejdede.

Jeg skal ikke leve evigt, det er jeg helt ligeglad med, men jeg vil have det godt mens jeg er her og derfor er mit velbefindende nummer 1 på listen, skarpt forfulgt af etik og med pris på sidstepladsen. Hellere lidt, men godt.

Hvis jeg kalder mig vegetar er jeg – med den trend, der styrer madkulturen lige nu – en veganer, som ikke helt har succes – det gider jeg ikke.

Så kunne jeg kalde mig flexitar, men det er endnu værre – en vegetar, som gør undtagelser. Nej tak.

Jeg har leget med ordene, spurgt dem jeg kender, sammensat alle mulige og umulige kombinationer – og er kommet frem til, at det jeg gør, er at spise intelligent. Jeg spiser det der er bedst for mig ud fra den viden jeg har, det der har mest næring og smager bedst. Næring = nutri. Og så intelligent. Nutrigent. Jeg er nutrigent. Det lyder sgu meget godt – den snupper jeg.

Så hvis du lever primært af grøntsager, bær, frugter, nødder og kerner, men ikke er fanatisk og undgår sukker, mælkeprodukter, kød og gluten, men ikke er fanatisk – i det omfang du kan tåle det – så er du…TADAAAA: Nutrigent!

RIGTIG mange har bedt mig dele nogle af mine tanker, tips og opskrifter og det gør jeg gerne. Det er ikke mit kerneområde, men sjovt er det og derfor har jeg lavet det her videokursus, hvor jeg udførdligt viser hvordan jeg laver den ufatteligt nemme og velsmagende mad. https://www.saxo.com/dk/selvkaerlig-livsstil-kom-godt-i-gang-med-at-aendre-madvaner_kursus_SX29579751

Jeg skal nok lave flere videoer, hvis der er ønske om det, blandt andet har jeg en kage-video på vej, men lad mig endelig høre, hvis der er noget særligt du er i tvivl om efter at have set kurset. 🙂

God fornøjelse! Ohm-nom-nom (spiselyde)

Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »