test twh
Har vi ansvar eller skyld?
7. januar 2014
Sådan kan spiritualitet være farlig for din lykke
14. april 2014

I min klinik i København http://metteglargaard.dk/parterapi/ laver jeg meget parterapi. Mange af de par der kommer, er bange for, at de skal ud og belåne hus og hjem for at få råd til at få hjælp. De har måske hørt om andre par, som har gået i terapi  og som har brugt år på bare at snakke om tingene. Jeg hører ind imellem historier om parterapeuter, som lader parrene sidde og skændes i terapien og det undrer mig – det kan de jo gøre derhjemme – folk kommer da netop til en parterapeut for at få hjælp til ikke at skændes!?

I min klinik foregår det anderledes. Jeg tror måske der er 3 eksempler ud af de mange hundrede parterapeutiske forløb jeg har haft, som har været over 10 gange – ellers klarer vi det på 5-10 gange.

Når jeg fortæller om det, spørger folk som regel hvad der skal til for at det kan klares på så forholdsvis kort tid og her er svaret, at der er to forudsætninger der skal være tilstede:

– I skal kunne mærke jeres kærlighed til hinanden

– I skal begge to være indstillet på at være i parterapi og arbejde på forholdet

Hvis den ene i virkeligheden er på vej væk, er det spild af min tid og jeres penge at gå i terapi. (Så er individuel terapi mere relevant! Se her: http://metteglargaard.dk/personlig-terapi/ ) Men er de to forudsætninger tilstede, så er der håb og mulighed for at lære jer nye måder at tale sammen på og være sammen på, som ikke giver jer problemer og konflikter – og som vækker gnisten imellem jer.

De fleste par skændes alt for meget – og det handler ikke om at de er dumme eller forkerte – nej, det handler simpelthen om, at de ikke har redskaberne til at tale sammen om noget der er svært. Det er ikke flovt – hvem skulle have lært dem det? Deres forældre har formodentlig samme tilgang til problemer og har derfor ikke kunnet lære noget ordentligt fra sig.

En del af min terapi er undervisning i hvordan vi kan ændre adfærd, sådan at vi får det vi ønsker os – i stedet for at skabe problemer for os selv. Og lige præcis det at holde op med at skændes, er noget vi kan arbejde med forholdsvis enkelt.

Derfor oplever jeg også, at en stor del af de par jeg har haft i terapi går ud og fortæller andre om den gode oplevelse de har haft med terapien og på den måde inspirerer andre til at tage hul på problemerne FØR skilsmissen ligger lige om hjørnet.

For skilsmisse er ofte ikke løsningen, hvis det blot handler om at lære nye redskaber!

Pas på jer selv og hinanden!

Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »