test twh
Jeg kan ikke læse mere….
5. juli 2017
Narcissisten – den snigende vampyr
30. juli 2017

Passivt aggressive mennesker er vokset op i en dysfunktionel familie og har ikke fået taget ansvar for dem selv endnu. Det gør dem ikke til onde mennesker, heller ikke uansvarlige – MEN – ikke desto mindre farlige for DIN mentale sundhed.

Passivt aggressive findes blandt både mænd og kvinder – jeg har mødt dem i alle samfundslag og i alle afskygninger, så vi kan ikke kategorisere, at det en bestemt type.

Forleden så jeg et opslag på Facebook, som var ment som en joke, men som virkelig godt beskrev hvad du skal kigge efter for at spotte og undgå passivt aggressive mennesker. Problemet er nemlig, at du vil få skylden for ALT – det fænomen, som jeg har beskrevet som “Overhund og underhund” i bogen “Selvværd for begyndere”. Så hvis du støder ind i sådan et menneske, må du virkelig passe på dig selv og sørge for ikke at blive for involveret med dem følelsesmæssigt. Er du SELV en der reagerer passivt aggressivt, så må du begynde at tage ansvar for dig selv og det du føler og tænker. Du må forstå, at DU kan ændre på tingene – du er ikke et offer for andres væren i verden med mindre du VÆLGER at være et offer.

Her er symptomerne – se om du genkender nogen i dit liv:

1. “Fint.” Afsluttende ord i diskussioner, når de synes de har ret og du skal holde mund.

2. “Ingenting.” Stilhed før stormen. Ingenting betyder noget. Vær på vagt. Diskussioner der starter med Ingenting ender som regel med Fint.(Se 1.)

3. “Gør du bare det.” Dette er en udfordring.. IKKE en tilladelse. LAD VÆR!

4. “Højt *SUK*.”  Et højt suk betyder, at de syntes du er en idiot, og de undrer sig over hvorfor de spilder deres tid på at diskutere med dig om Ingenting. (Se 2.)

5. “Det er OK.” Et af de farligste udtryk. Betyder at de vil tænke længe og intenst over hvor og hvornår du skal straffes for sin dumhed.

6. “What-ever.” Deres måde at sige: “Rend mig i fucking RØVEN!”

7. “Mange tak da.” Betyder IKKE tak. Dette er ren sarkasme. Lad vær med at sig “Det var så lidt.” For det bringer dig til Whatever.) (Se 6.)

8. “Glem det, jeg gør det selv.” Endnu et farligt udtryk. Dette bruges når de har bedt dig om at gøre noget, gentagne gange, og nu selv vælger at gøre det. Dette vil senere resultere i at du spørger: “Hvad er der galt?” De vil svare: “Ingenting.” (Se 2.)

Du kan sikkert se, hvordan de hele tiden IKKE siger hvad de mener og føler, men undlader at være tydelige og derfor bliver det DIG, der må tage det følelsesmæssige arbejde og GÆTTE, hvad der er galt, som om du var tankelæser. Og også gætte hvordan det skal løses og her kommer du formodentlig på glatis, fordi lige meget hvad du gør, vil det være forkert.

Hvis du elsker sådan et menneske, og finder dig i at være i sådan en uansvarlig relation, er du også vokset op i en dysfunktionel familie og må tage ansvar og begynde at reagere anderledes, selv når den anden ikke gør. Du kan for eksempel sige ting som “Jeg stoler på, at når du siger det er fint, så betyder det, at det ER fint. Hvis det ikke er sådan, vil jeg forvente, at du fortæller mig PRÆCIS hvad du har brug for lige nu, for at det BLIVER fint.”

Med andre ord – gør det klart, at du forventer, at de opfører sig som voksne mennesker.

God arbejdslyst!

Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »