test twh

Billedresultat for poul glargaard

Poul Glargaard (født Poul Rasmussen) (11. april 1942 i Randers – 16. oktober 2011 på Frederiksberg) var en dansk skuespiller/entertainer.

Poul Glargaard havde voldsomme narcissistiske træk og var binge alkoholiker og udsatte alle sine kærester/ægtefæller for vold og utroskab.

Han startede som elev på Aarhus Teater, men blev aldrig fuldt udlært og kom senere til Aalborg Teater. Sidenhen var han også knyttet til Det ny Teater. Glargaard har optrådt i både komiske og seriøse skuespil, som f.eks. Min skøre mors hobby, Piger i sky, Harvey og sengekantsfilmene.

I tv har han haft roller i både Smuglerne, Huset på Christianshavn, En by i provinsen, Strandvaskeren, Alle elsker Debbie og Gøngehøvdingen og mange husker ham fra rollen som Severinsen i julekalenderen Jul i Gammelby. Af de yngre generationer huskes han især for en serie kassettebånd med klassiske gyserhistorier genfortalt af Jan Gustavsen og indtalt af Glargaard. Et udvalg af disse blev genudsendt på dobbelt-CD i 2003. Både båndserie og CD’er bærer titelen “Lyt – hvis du tør”. De ligger på en af undersiderne her.

Poul Glargaard begik selvmord den 16. oktober 2011 i sin lejlighed på Frederiksberg. Han ønskede at blive bisat på sin datters fødselsdag d. 22. oktober, men blev bisat fra Solbjerg Kirke den 25. oktober. Han havde selv ønsket at blive begravet i de ukendtes grav, og blev nedsat i Birkelunden på Søndermark Kirkegård, hvor Inger Gleerup Andersen, moderen til Mette Glargaard, også ligger.

 

Translate »