test twh
Du har magten!
4. November 2016
Sådan får du mere ro og energi
11. November 2016

Ressourcepersoner er en guldgave i et barns liv og kan være det frø der bliver sået og sørger for, at barnet klarer sig uden om stoffer, fængsel o.a.

Typisk er en ressourceperson et voksent menneske – ikke forældrene, som giver barnet en følelse af at være elsket, betydningsfuld, dejlig eller andet rart.

bogkramBøger var mine ressourcepersoner.

Der var ikke nogen voksne, der gav mig følelsen af at være elsket – tværtimod – men jeg læste fra jeg var 5 år gammel og da jeg var 11, havde jeg læst næsten samtlige bøger i børneafdelingen på biblioteket.

Der var håb i dem. Historier om børn, der havde voksne i deres liv, som gav dem følelsen af at være ønsket og elsket, gav mig troen på, at det kunne være anderledes end det jeg så i min egen virkelighed.

Det første voksne menneske, som IKKE gav mig en følelse af at være uønsket, på lånt tid eller til for at stille et behov, var min første psykolog. Jeg drømte om at blive adopteret af hende i mange år efter at jeg gik hos hende.

Som voksen har der været andre voksne, som har elsket mig – det tror jeg – men jeg tillod ikke mig selv at mærke det. Jeg var midt i tredverne før jeg nåede dertil, hvor jeg turde lukke op og mærke kærlighed – for i kærligheden bliver man sårbar og nøgen.

De sidste 15 år har jeg drukket som en tørstende i ørkenen og øver mig i at være en som også tydeligt elsker, og turde vise, at jeg har brug for en gensidighed i relationer.

Jeg er højt elsket – det mærker jeg med begejstring – og jeg elsker mange mennesker højt. Og det – er uden sammenligning – den største bedrift i mit liv. Jeg mestrer kærlighed – i mig selv og med andre.
Jeg er også blevet kræsen af det. Jeg takker ikke for brødkrummer og jeg stiller mig ikke tilfreds med leverpostej.
Jeg nægter at gøre mig selv mindre, fordi andre er bange for at være større.

Har du haft ressourcepersoner i din barndom?

Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »