test twh
En tsunami af porno gør os til slaver
22. juni 2017
Hvad skammer mænd sig over?
24. juni 2017

Endnu en meget ucharmerende indrømmelse.

Jeg har været frygtelig chauvenistisk. Hagen ved chauvinisme er, at den øgede selvfølelse ALTID dækker over et mindreværd. Jeg har ingen grund til at undertrykke nogen, med mindre jeg mener de udgør en trussel mod mig.

Kvinder – de skulle bare tage sig sammen. Og mænd – de var enten røvhuller eller svagpissere.

Hvis vi antager at alt er en projektion – og det kan vi sagtens antage i denne sammenhæng, så kan du sikkert forestille dig, hvordan det har været at være mig, når jeg var én, som altid “bare skulle tage mig sammen” og i udvalg af partnere kun har haft valget mellem røvhuller og svagpissere. Geez…jeg får lyst til at gå tilbage i tiden og kramme unge Mette, som havde det så svært og ikke selv kunne hverken se eller mærke det.

Eller det kunne jeg jo – jeg mærkede, at der var noget galt, men jeg kunne ikke sætte fingeren på HVAD. For mig, har den terapeutiske proces ofte været som at blive lukket ind i et fuldstændig mørkt rum og få at vide, at jeg skal finde det grønne støvkorn. Imagine that.

Når jeg opdelte verdens mandlige befolkning i røvhuller og svagpissere, så var det selv sagt umuligt at finde ægte kærlighed – for selv hvis jeg mødte en rigtig sød mand, som havde kontakt til sin maskuline og femnine side, ville jeg ikke have set det. Jeg ville have behandlet ham som enten et røvhul eller en svagpisser. Og der er det virkelig trælse ved det, at når JEG opfører mig som en der er sammen med et røvhul, så har den anden kun to muligheder; vær et røvhul eller gå. Giver det mening?

Det er blandt andet derfor JEG skal være min kærligste elsker og kæreste og ven, før jeg kan lade mig elske af andre og oprigtigt elske igen.

Og tænk engang hvad det har gjort ved elskoven, at jeg havde den indsnævrede opfattelse af mig selv i relation til det andet køn.

Det ER mit ansvar at OPDAGE disse forvrængede verdensopfattelser, at sætte ord på dem, gøre dem tydelige, se konsekvenserne af dem og forandre mig og min adfærd og mit tankesæt til noget sundere og kærligere.

Og jeg kan stadig huske den terapi session i 2002, hvor det gik op for mig, at den måde at se verden på, var fuldstændig gal.

Da jeg kom ned på gaden efter den session (på det tidligere Psykoterapeutiske Institut) og kiggede ud over menneskemængden på Strøget, så jeg for første gang en befolkning, hvor jeg formodentlig ville være i stand til at elske hver eneste person – og bare flytte mig fra dem der ikke gjorde mig godt, i stedet for at dømme dem. Det var som at blive ramt af en trykbølge af ro og kærlighed. At mærke at mænd ikke er mine fjender. De vil ikke kvinder noget ondt. Og jeg er ikke deres. Det er bare en gammel historie, som ikke passer. Jeg skal ikke skabe ligeværd. Jeg skal bare være i mit eget ligeværd, så vil jeg tiltrække andre, der også mærker ligeværdet i dem!

Jeg bliver helt rørt igen, når jeg tænker på det.

Hvilke gamle løgnehistorier har du om, hvad kvinder og mænd er?

Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »