test twh

Santa Marta, Tayrona – og Dengue feber….

SE lige de farver!
4. December 2018
Omsorgssvigt er ikke altid tæsk og grimme ord
21. March 2019

Efter Cartagena tog jeg til Santa Marta – det var min plan at jeg ville se Tayrona nationalpark, Palomino og Punta Et-eller-andet ørken sted, som skulle være virkelig smukt.

Men jeg havde boet i et superlækkert hostel i 2 dage og var lige ved at booke en tur dertil, da det blev klart at der havde været 2 tilfælde af Dengue feber i Tayrona og 2 i Palomino.

For mig, som har vundet prisen som “Myggenes favorit” 20 år i træk, så udelukkede det straks turen. Folk i området sagde, at det ville være anderledes uden for den regnfulde sæson, men at lige nu var der mudder overalt og masser af myg og jeg tager bare ikke chancen dér. Jeg er modig, men jeg er ikke dum.

I stedet tog jeg på en tur til en kaffe- og kakao plantage i Minca og fik nogle gode historier og nogle skønne smagsprøver. Jungle Joe, som han gerne ville kaldes, var ekstremt vidende og charmerende – hans datter fulgte os rundt i området og han selv fortalte om at bygge med bambus, om Colombias særlige flora og fauna og vi var mætte og glade efter turen.

Se bare her:

Jungle Joe fortæller

Jeg forkortede mit besøg i Santa Marta og valgte at tage en flyver til Medellin.

Colombia har fine små lufthavne og ofte rigtig gode tilbud på indenrigsrejser, så jeg fik en billet til 400 kroner inklusive bagage og alt.

Jeg bookede et hostel i hvad jeg troede var det “rigtige” kvarter i Medellin og tog afsted med forventningerne i top ud fra hvad jeg havde hørt om Medellin.

I øvrigt havde stort set alle svært ved at udtale mit navn i Colombia, så jeg sagde “Como Medellin, pero sin llin” – “Som Medellin, men uden llin” – det virkede og så blev det nemmere for folk at udtale Mette.

Medellin var en stor oplevelse – en optimisme som jeg sjældent har set magen til.

Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »