test twh

SE lige de farver!

Hostels? Det er sgu for sølle – eller…
3. december 2018
Santa Marta, Tayrona – og Dengue feber….
5. december 2018

På Airbnb er der nu noget der hedder “Oplevelser” – det kan være gastronomiske oplevelser, kunstoplevelser, gå-ture, sejlture – alt hvad de lokale kan finde på. I Cartagena var der en fyr der tilbød at vise én rundt i byen, fortælle historier og tage billeder af én. 25 euro – den deal var god!

Det viste sig at han lige var startet en måned tidligere og derfor udbød sin service billigt. Han var tæskesød, talte en lille smule engelsk og kunne nogle gode historier om byen, som f.eks. at de spidse tag-ender var lavet for at fange onde ånder inden de finder ind i husene, at metalknopperne på dørene i byen viste hvem der havde flest penge i gamle dage og at nogle bygninger havde været noget andet engang.

Turen skulle vare 2 timer, men vi brugte 5, for der var hele tiden noget han liiiige skulle vise mig. Han havde passion for opgaven og byen. Og den ER smuk. Farverig, Venlig. Varm. Og holder man sig til den farverige gamle indre bydel, er man også sikker. I andre kvarterer er der knap så sikkert – nogle steder kan man ikke gå ud om aftenen – men i indre by er det ikke noget problem.

Er der kokain? Ja, det er der. Desværre – og pot. I stride strømme. Det er mest mænd der får det tilbudt af en eller anden grund – ikke kun i Cartagena, men alle steder jeg har været, bliver mændene tilbudt det på gaden.

Man kan sige nej – for sin egen skyld, men også fordi størstedelen af indbyggerne i Colombia gerne vil ud af den dårlige forhistorie med stoffer – og er der ingen der køber det, så bliver det selvfølgelig ikke produceret.

På nogle hostels er der tydelige skilte med “No smoking” eller “No drugs” eller begge dele, men på andre er der ingen politik og der ER fest og ballade døgnet rundt. Folk kører igennem i 48 timer eller mere med kokain, alkohol og pot.

En anden mulighed ville være at legalisere det hele og så lade mennesker selv tage ansvar.

Personligt siger det mig ikke noget med kokain, jeg har ikke engang prøvet det og jeg holder mig ellers ikke tilbage med at eksperimentere, men kemisk forarbejdede stoffer opgav jeg for 30 år siden uden at se mig tilbage. Jeg vil hellere gå dybt og lære noget end være i stand til at feste i 48 timer.

Har du prøvet det? Hvad synes du?

Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »