test twh
Læg en smuk make up
16. maj 2017
3 retningslinjer for debat på de sociale medier
22. maj 2017

– og ikke alene. Jeg har Joan Ørting, Sanne Søndergaard, Lucy Vittrup og mange, mange flere i studiet i Mettes Hjørner, og taler åbenhjertigt med dem om både skam og sex.

Hvorfor nu det?

Primært fordi jeg synes jeg i den grad har manglet hjælp til IKKE at føle mig forkert i min seksualitet – som er fuldstændig leverpostejsalmindelig, men som groft sagt ikke gav mig meget nydelse før for mindre end 10 år siden. Når vi er vokset op i en besværlig barndom, har det konsekvenser – psykisk, emotionelt – og fysisk!

Sekundært fordi jeg har oplevet min kultur som værende “åben omkring sex” på papiret, men når det kom til stykket, var det ikke sandt.

Sidst, men ikke mindst har jeg oplevet, at når JEG begynder at tale om mig og min skam, så er der RIGTIG mange, som genkender sig selv i de temaer jeg har med mig og griber chancen til at hele – og derfor må vi begynde at lukke op for posen og dermed slippe skammen.

Jeg VED, at det er en farlig sti at begive sig ud på. At når jeg lukker op og på min blog og de sociale medier fortæller om alt det jeg har skammet mig over, så stiller jeg mig i princippet op i det offentlige rum nøgen og sårbar, og alt hvad jeg er og alt hvad jeg har med mig, kan diskuteres og gøres endnu mere forkert. Jeg har prøvet det før. Mærket fordømmelsen. Men også glæden ved at få lov til at være rollemodel.

Jeg har tænkt over det. Længe. Grundigt. Jeg har sagt det til mine nærmeste mennesker, så de ved at der kan blive brug for et kram og støtte til at stå fast.Derfor bliver det begrænset til en måned. Fordi det er et vigtigt emne – og jeg er så meget mere end min skam og min seksualitet.

Så fra 1. juni fyrer jeg den max af og du kan følge med eller lukke ørerne i det omfang det er godt og gavnligt for dig. Jeg starter med – på selv d. 1. juni – at poste en del af alt det jeg har skammet mig over.

Du derude – hvis du bliver inspireret til at kigge på dit eget og lære noget nyt eller gøre noget anderledes, så DU kan slippe skam og få mere nydelse, så vil jeg blive rigtig glad. Hvis blot vi flytter ét menneske ved at fortælle åbent om os selv, så er meget nået!

Og så lige en vigtig detalje. Jeg har sluppet skammen i forhold til de ting vi taler om. Men den kan godt reaktiveres. Eller en ny kan opstå. Jeg er ikke lavet af sten. Så vær blid, ok?!

Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »