test twh

Forfatterblog: Sexede skriverier

Glimt af Glargaard (6)
14. september 2015
Forfatterblog: Den første – en lidt flov historie
20. september 2015

Jeg har drømt om at skrive siden jeg var 17, og antallet af påbegyndte romaner og digtsamlinger i skrivebordsskuffen kom hurtigt til at overstige min alder.

Jeg digtede, skrev artikler, debatterede, fabulerede, tog tilløb til og forsøgte mig. Det blev ikke rigtig til noget. Indsendte til flere forlag og fik afslag på afslag.

Jeg var stadig underlagt min fars idé om, at jeg var evnesvag – og evnesvage kunne ikke skrive, sagde han. Det kunne jeg godt opgive. Han opfordrede mig til i stedet at søge ind på journalisthøjskolen og jeg dumpede to gange og fik dermed solidt bekræftet, at jeg var for dum til at skrive.

Min far bad den daværende chefredaktør for Se & Hør, Mogens E. Pedersen – tage mig i mesterlære og MEP tilbød mig, at hvis jeg ville gå i seng med ham, ville jeg få en læreplads på bladet. Jeg sagde dog pænt nej tak – jeg tænkte, at min far ville blive sur, hvis han hørte at jeg på den måde ”snød mig til det”.

I starten af tyverne, så jeg, at der var et blad, der ville betale for noveller. Jeg sendte en ind, den fik afslag. Jeg fortalte det til en jeg kendte og vedkommende fortalte, at Ugens Rapport altid kunne bruge en til at skrive De Grå Sider. Jeg skrev en historie og sendte den ind – og blev ringet op af Bjørn Henriksen, den daværende chefredaktør, som inviterede mig til møde på hans kontor en onsdag kl. 14.

ea43d0f364

Der blev budt på ”Screwdriver” – juice med vodka, men jeg sagde nej, for jeg var dengang sikker på, at alle mænd bare ville knalde mig – min værdi lå i de ydelser jeg kunne levere – og i den branche kunne det kun være endnu mere udtalt! Havde han fået chancen for at drikke mig fuld, ville han sikkert forsøge at forføre mig. Han respekterede mit nej og tog en ekstra påfyldning selv.

Uden alkohol og sex – mellem os – blev det alligevel et længere samarbejde.
Udover at skrive til De Grå Sider, skrev jeg til billedserier for Weekendsex og havde endda føljetoner med figuren Kimmie, der kørte over flere numre af Ugens Rapport – måske er jeg den eneste, der har fået offentliggjort en historie om sex med en hund – redaktionen var enige – den tændte.
I dag var den aldrig gået, men firserne var før den politiske korrekthed blev dominerende og det provokerende og anderledes blev hyldet.

I 1989 flyttede jeg til Århus og begyndte i 1992 på pædagogstudiet og droppede skriverierne. I 1996 flyttede jeg tilbage til København og kontaktede Rapports redaktion, fordi jeg tænkte at jeg kunne leve af det igen i et stykke tid indtil jeg fik et pædagogjob. Det blev en sjov tid med rejsereportager fra sexferiesteder og en brevkasse om sex i Pigespecial.
Når jeg ser tilbage, har jeg skrevet altid. Jeg elskede, når vi fik stil for i skolen og glæden ved det skrevne ord har holdt sig lige siden.

I næste indlæg: Sådan fik jeg løst den gordiske knude at skrive den første bog.

Her kan du se alle de bøger, ebøger, lydbøger og videokurser jeg har udgivet indtil videre.

Du kan få automatisk besked, når der kommer nye indlæg ved at trykke “Follow this blog” ude til venstre.

Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »