test twh

Skal du til Mexico? Måske endda bo der?

Følgerne af at være tæt på en narcissist
8. juni 2021
Eftervirkninger af C19? Det her hjælper!
7. april 2022

Jeg bliver ofte spurgt om Mexico. Hvilke gode råd jeg kan give, når man skal flytte til Mexico. Her er nogle af de råd jeg normalt giver!

Mexico er KÆMPE stort, så der er super stor forskel på hvor du skal bo. Yucatan kan godt opleves som et turisthelvede, så hvis det ikke er det du er ude efter, skal du finde de mindre byer langs kysten.

Når du skal finde et sted at bo, finde en butik med en bestemt vare eller andet, er det en god idé at melde dig ind i Facebookgrupper for den by du bor i – der er som regel nogen der kan hjælpe.

Mexico City er ligesom alle andre storbyer, der er steder hvor man ikke skal komme alene om aftenen, og steder hvor det er som smukke oaser med grønt og fine caféer med lækker jazz og god kaffe. Gå på opdagelse der hvor du kan se, at der er grønne pletter, hvis du bor i en storby i Mexico, der er ofte mere liv og skønhed omkring parkerne. Det gælder også Merida og Guadalajara.

Mexicanerne er et meget gæstfrit og hjælpsomt folk og hvis du lærer spansk, vil du MEGET nemt få virkelig gode venner – nære venner, venner som er der for dig og som får dig til at le og tage dig selv mindre alvorligt 🙂

Venner som laver mad til dig og krammer dig og opmuntrer dig. Jeg har mange gange bare passeret en fest i forskellige byer i Mexico og fordi jeg smiler til de mennesker jeg passerer, bliver jeg ofte inviteret indenfor til mad og fest. Mexicanerne vil ofte bare gerne dele glæden ved livet med andre.

Mit bedste råd

Mit bedste råd er at lære spansk hurtigst muligt. Kontakt nogle lokale hvor du bor og tal lidt med dem hver dag, så du får trænet. Lær nogle populære mexicanske sange, det er en god måde at træne sprog på og det er dejligt at synge. Hent evt en app, Duolingo f.eks. og brug den HVER dag. Vedholdenhed og træning er nøglen til at lære spansk hurtigt. Lad være med at bekymre dig om kasus og bøjninger, Mexicanerne er vant til at skulle forstå ubehjælpsomt spansk, så bare prøv dig frem og lav fejl. Du skal bede om at blive rettet, hvis du vil det, de fleste Mexicanere er for høflige til at gøre det uden at blive bedt om det.

Afhængigt af hvor i Mexico du skal bo, så forstå, at Mexico er stadig et underudviklet land på mange måder (og gudskelov for det) – vi kommer ikke toiletpapir i toilettet, ting tager tid, skrald sorteres ikke og folk er ikke forretningsmindede.

Et eksempel: Der er en dame med en juice bod tæt på mit hjem og jeg har spurgt hende om hun vil lave 3 liter juice til mig uden sukker og levere til mit hus hver uge. (Mexicanerne elsker desværre sukker, så det er en god idé at spørge før du bestiller mad og drikke på restauranter om der er sukker i, hvis du er en sundhedsfreak ligesom jeg) Det sagde hun nej til. Hun har allerede en god business med at sælge friskpresset juice MED sukker og hun kunne slet ikke se det interessante i at sælge 3 liter til mig hver uge. Det er så sjovt, jeg griner stadig og jeg elsker at det er sådan. Penge er ikke alt her. 🙂

Mexico er altid larmende. Hunde der gør, haner der galer, æsler der skryder musik, trompeter, reklamebiler, folk der står og taler lige udenfor dit vindue – det er Mexico. Hvor jeg bor lige nu i Ajijic, er der mere stille end normalt, fordi det er et “sommerhus område” for folk fra Guadalajara 🙂 Vi kan stadig høre en fest en sjælden gang, men fordi jeg ved at Mexicanerne hygger sig, kan jeg godt sove alligevel.

Høflighed

Mexicanerne er generelt mere høflige end danskere. Her hilser man altid på hinanden på gaden og alle steder hvor man mødes. Buenas Dias er indtil kl. 12, så er det Buenas Tardes indtil kl. 18 og så er det Buenas Noches. Passerer man mennesker der spiser, siger man Buen provecho – også selvom man ikke kender dem. Når man spørger om noget siger man Por Favor, gør man noget for andre og de siger tak, siger man Con Gusto, når man forlader et sted siger man Buen Dia eller Hasta Luego – det skal man lige vænne sig til, men det knytter os sammen som mennesker i lokalsamfundet og jeg elsker det og lever efter det.

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar eller send en email og jeg skal se om jeg kan svare på det.

PS. Billedet i toppen er taget på en gedefarm øst for Chapala udover Lake Chapala. Meget smukt område og vejret er som i Spanien om foråret 🙂

Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »