test twh
3 retningslinjer for debat på de sociale medier
22. maj 2017
Min skamvæg om sex
1. juni 2017

Vi lever i en kultur med skam. Mænd skammer sig. Kvinder skammer sig. Rige skammer sig. Fattige skammer sig. Unge såvel som gamle skammer sig. Og værst af alt; hvis vi skulle få den sindssyge idé IKKE at skamme os, så vil andre minde os om, at vi skal skamme os over DET!

Vores kultur er med andre ord så gennemsyret af skam, at det vitterligt er til at brække sig over. Jeg har igennem de sidste 25 år arbejdet med min skam – nogle gange bevidst og andre gang ubevidst – og undervejs har jeg gang på gang set hvordan mennesker skammer sig. Vi skammer os over de mest simple og små ting – hvilken cykel vi har, hvordan vi taler, hvem vi ses med – listen er endeløs.

Jeg begynder at tale om skam og seksualitet d. 1. juni – hver dag på bloggen her vil jeg skamløst udbasunere min egen skam og lade andre komme til orde og sige noget om deres skam og om skam generelt. Grib chancen. Tal om din egen skam i juni.

Det du vil opleve er, at skammen er i familie med andre monstre – når vi siger deres navn højt, opløses de og frygten og skammen forsvinder.

Og endnu en øvelse til dig: Prøv at forestille dig dit liv HELT uden skam; hvis du aldrig skammende dig over noget, hvad ville du så gøre? Hvordan ville du være i verden, hvis du slet ikke skammede dig? Prøv at forestille dig så konkrete situationer som overhovedet muligt og se dem for dig detaljeret.

Den næste måned handler om skam med seksualiteten som særlig vinkel – fordi jeg har oplevet at når jeg taler om min skam ift det emne, så er der mange som kan genkende sig selv i det.

Der er kun EN regel. Når du kommenterer, må du tale ud fra dig selv og om dig eller skammen generelt. Hvis du taler om andre, disser andre, skammer dem ud eller gør dem forkerte, så bliver din kommentar slettet.

Ned med skammen – ud med den – den er unødvendig, ja ligefrem i vejen, når vi skal nå vores drømmeliv!

Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »