test twh
Juicer fra “Mad, der gør glad”.
25. maj 2016
Camilla Kjems om sex og tabuer
31. maj 2016

Når vi skal af med drama i vores liv, er det HELT naturligt, at vi i den modsatte grøft af hvor vi har været. Det vil sige, at hvis du er et menneske, som har fundet dig i at have personligheder omkring dig, som har skabt drama – og måske også næret dit eget drama – så er det helt almindeligt at gå i den modsatte grøft.

Pludselig får du nok og dropper kontakten til dem, smider dem ud, sletter dem fra Facebook og mærker vrede eller irritation eller den der “Nu har jeg fået nok”-følelse. Vi lærer af terapeuter og coaches, at det er helt ok at skærme os selv fra det som ikke er godt for os. Det er det. Virkelig. Det er sundt. At starte med. Det er helt fint at rydde op og rydde ud.

Når du så selv er blevet mindre drama-facilitator – for eksempel, når du ikke længere så let lader dig blive sur over andres opførsel, men kan bevare din ro, kan du nemmere spotte dem der passer til lige der hvor du er på det tidspunkt i din udviklingsrejse.

For hver gang du bliver bedre til at være i roen og ikke skabe drama i og omkring dig, for hver gang vil du også tiltrække mere og mere sunde mennesker i dit liv.

På et tidspunkt må du dog begynde at arbejde med at rumme konflikt uden at gå i drama. Uden at vende folk ryggen,  smække med døren og blokere dem på de sociale medier. (Men du har selvfølgelig altid både ret og pligt til at trække en streg i sandet overfor dem, der er krænkende eller chikanerende!) Jeg kan ikke sige hvornår det tidspunkt kommer. DU kan mærke det. Du skal ikke “finde dig i det”, men oprigtigt rumme det. For mig var det, da jeg kunne begynde at grine af mit eget drama. Jeg kunne godt stadig blive grebet lidt af det og kørt rundt i manegen – men jeg kunne tydeligt se, at det var det der skete. Og når jeg så det, kunne jeg trække vejret dybt, hoppe op og ned og sige sjove lyde og på den måde bruge fjollethed til at trække mig selv ud af det – og SÅ kunne jeg grine af mig selv og mit drama og i stedet fokusere på at finde svaret “Hvad kan JEG gøre LIGE NU, for at det bliver godt at være mig LIGE NU?”

God arbejdslyst!

tumblr_o07qyeIMiQ1v3t9juo1_500

Mette Glargaard – forfatter til bl.a. “Selvværd for begyndere” og “Helterejsen – slip følgerne af din opvækst

Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »