test twh

Svaret på det store og svære spørgsmål om lyst

Traume bonding – binder dig til din krænker
27. oktober 2017
Jeg vil ikke være ekspert i det grimme
29. maj 2018

I 2017 lavede jeg et tema om skam og sex her på bloggen – og mange fik besvaret en del af deres spørgsmål og kunne spejle sig selv i min væg om skam.
Du kan se det første indlæg her: https://glargaard.dk/skam-er-vores-grundlag/ og klikke dig videre gennem temaet, der skifter mellem mine erfaringer og interviews med autoriteter på området.

Der var dog ET spørgsmål, som forblev ubesvaret, selvom jeg talte med flere om det undervejs.

“Hvad har DU lyst til?” – siden jeg var 19 er jeg blevet spurgt igen og igen, men uden at kunne give et svar. I dag ved jeg udemærket hvad jeg har lyst til – men i mange, mange år var jeg rædselsslagen for at få spørgsmålet.

Jeg ved hvorfor: Det lagde ansvaret for min seksualitet hos MIG – og jeg anede ikke hvad jeg skulle stille op med den. Jeg kunne ikke mærke mig selv overhovedet – udover, at jeg synes sex var uinteressant og kedeligt, altså.

Det var nu ikke det der var det store spørgsmål. Det store spørgsmål er “Hvad skulle jeg have svaret, når jeg blev spurgt om det?”

Det ved jeg nu.

Så hvis du sidder derude og ikke ved hvad DU har lyst til, så kan du måske bruge svaret til noget for dig selv.

Svaret er “Jeg har lyst til, at du hjælper mig med at finde ud af, hvordan jeg kan slappe HELT af og føle mig HELT tryg.”

Fordi tryghed var en ukendt størrelse for mig i min opvækst og mit liv. Fordi jeg ikke anede hvad tryghed var. Jeg tænkte at det var noget meget kedeligt, som handlede om ubevægelighed.

Og det er det ikke. Tryghed er en faktor, som ALTID må gå hånd i hånd med kærlighed. Hvis der ikke er tryghed, kan kærligheden og omsorgen ikke trænge igennem.

Det gælder sådan set ikke kun i sex. Men på alle områder, hvis vi skal nyde noget hengivent.

Først er der tryghed, så er der kærlighed.

Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »