test twh
Mettes Hjørner med Vilhelm Kruse
3. oktober 2017
Svaret på det store og svære spørgsmål om lyst
26. marts 2018
Traume bonding er en funktion i vores hjerne, der gør at når vi kommer ud for svære ting i relationer, bliver vi bedre til at stå sammen.
 
F.eks. glemmes forskelle i religion og hudfarve under anden verdenskrig. Stammer står ubetinget sammen når en anden stamme angriber lige meget hvilke interne kampe der har været før. Og efter krisen er vi stærkere bundet til hinanden. Vi er konditioneret til at føle os bundet tættere sammen med mennesker, som vi har klaret noget svært med. Det er skønt og smukt i relationer med sunde mennesker <3
 
Men for dysfunktionelle familier gælder reglen også – og det betyder, at individerne kan have svært ved at sætte sig selv fri og lægge afstand til de familiemedlemmer som krænker dem – en form af stockholm syndromet, hvor offeret for en kidnapning el. lign kommer til at elske sin kidnapper.
 
I relationer med misbrug, løgne og/eller overgreb af fysisk, følelsesmæssig eller mental karakter, vil overgrebet udgøre det for en traumatisk oplevelse og for det ikke-sunde individ, binde personerne tættere sammen.
Det er blandt andet også derfor nogle af de næreste relationer i S/M miljøet er herskere og slaver – samme funktion kommer i spil.
Og det er blandt andet derfor det kan være mere end almindeligt svært at forlade en partner, som i virkeligheden ikke er god for én.
 
Det er relevant i alle livets sammenhænge og er blandt andet også en del af teorien bag regelmæssige omrokeringer i virksomheder, men også teambuilding med angstprovokerende oplevelser – man ved, at det knytter medarbejderne til hinanden og dermed kan man nemmere holde på de medarbejdere, der skaber den gode bundlinje. Det siges bare meget sjældent højt at det er decideret manipulation. Man taler om, at “sammenholdet skal styrkes” på arbejdspladsen. Men det er traumebonding der ligger bag, som motivation.
Har du oplevet traume bonding?
Hvis du har, så har jeg et kursus, der kan hjælpe dig – læs om dem her:
“Kom ovenpå efter at have været i et forhold, der var giftigt for dig”
Facebook Comments

Ku' du li' hvad du læste? Så kan du få mere i samme stil fra mine mails - udfyld felterne og få tilsendt mere, der hjælper dig videre!
Translate »